Παρασκευή, 24 Μαϊος 2019 17:48

Ανοικτό την Κυριακή το Δημοτολόγιο του Δήμου Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Ανοικτό την Κυριακή το Δημοτολόγιο του Δήμου Μεσσήνης

Στο Δημοτολόγιο του Δήμου Μεσσήνης θα πρέπει να απευθύνονται όσοι εκλογείς αντιμετωπίσουν πρόβλημα, την Κυριακή 26 Μαΐου, αναφορικά με τη δυνατότητά τους να ψηφίσουν σε εκλογικά τμήματα του δήμου.

Σημειώνεται δε ότι μεθαύριο τα ΚΕΠ δεν θα λειτουργήσουν για το κοινό, αλλά μόνο για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων μετά το κλείσιμο της κάλπης και μόνο στο Δημοτικό Κατάστημα και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Τα παραπάνω επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Δήμος Μεσσήνης σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις εκλογές της Κυριακής 26 Μαΐου, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι το Δημοτολόγιο θα είναι ανοικτό για τους εκλογείς αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, τις ώρες δηλαδή διεξαγωγής της ψηφοφορίας.

Οι δημότες θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τα εκλογικά τμήματα και τα καταστήματα ψηφοφορίας, είτε στα ΚΕΠ (μέχρι και σήμερα), είτε στο Δημαρχείο της Μεσσήνης στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Μπορούν, επίσης, να ενημερωθούν και από την ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (“μάθε πού ψηφίζεις”, http://eklogesapps.ypes.gr/eea/eeagr/eea.htm και http://eklogesapps.ypes.gr/eea/eeaeu/eea.htm).

Ο δήμος γνωστοποιεί, ακόμα, ότι τα προγράμματα ψηφοφορίας είναι αναρτημένα σε όλα τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Μεσσήνης, στα ΚΕΠ, στο Δημαρχείο Μεσσήνης και σε δημόσιους χώρους του δήμου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται στην ιστοσελίδα του Δήμου Μεσσήνης (www.messini.gr) ή καλώντας στο Δημαρχείο Μεσσήνης (τηλ. 27223 60100) και στο Δημοτολόγιο (τηλ. 27223 60135, 27223 60147, 27223 60114 και 27223 60118).

ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται, τέλος, ότι “εκλογείς που, χωρίς να έχουν αποστερηθεί του εκλογικού τους δικαιώματος δεν περιλαμβάνονται -για οποιαδήποτε άλλη αιτία- σε κανέναν εκλογικό κατάλογο της χώρας, μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέχρι το τέλος της ψηφοφορίας, σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα του δήμου στα δημοτολόγια ή μητρώα αρρένων του οποίου είναι γραμμένοι. Οι εκλογείς αυτοί πρέπει να προσέρχονται οι ίδιοι στο δημοτολόγιο του δήμου με την αστυνομική τους ταυτότητα, προκειμένου να διενεργηθεί η απαιτούμενη έρευνα από το υπουργείο Εσωτερικών και να διαπιστωθεί αν μπορούν να εφοδιαστούν με το απαραίτητο πιστοποιητικό παραληφθέντος από τον δήμο, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα”.

 


NEWSLETTER