Τετάρτη, 29 Μαϊος 2019 08:29

Δήμος Τριφυλίας: Ξεκινά η μάχη της πλατείας για Λεβεντάκη - Κατσίβελα

Γράφτηκε από τον

 

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο προεκλογικός αγώνας στην Τριφυλία για τους δύο διεκδικητές του δήμου, Γιώργο Λεβεντάκη και Παναγιώτη Κατσίβελα, με τα επιτελεία τους να προετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση της Κυριακής.

Και αυτή την εβδομάδα οι δύο υποψήφιοι θα πραγματοποιήσουν ομιλίες στις πλατείες των τριών μεγάλων πόλεων του Δήμου Κυπαρισσία, Φιλιατρά και Γαργαλιάνους.

Ειδικότερα ο Γιώργος Λεβεντάκης απόψε (9 μ.μ.) θα μιλήσει στους Γαργαλιάνους, και την ίδια ώρα αύριο αύριο στην Κυπαρισσία και την Παρασκευή στα Φιλιατρά.

Ο Παναγιώτης Κατσιβέλας από την πλευρά του θα μιλήσει απόψε (9 μ.μ.) στα Φιλιατρά, και την ίδια ώρα αύριο στους Γαργαλιάνους και την Παρασκευή στην Κυπαρισσία.

Χθες, εξάλλου, αναρτήθηκαν στην σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών τα τελικά αποτελέσματα επί του συνόλου των τμημάτων. Η 4η και 5η θέση μεταξύ Παναγιώτη Τσίγγανου και Ευστάθιου Ανδρινόπουλο κρίθηκε σε μία ψήφο διαφορά.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα: Ο Γιώργος Λεβεντάκης καταλαμβάνει 26,95% με 4.478 ψήφους και 7 έδρες, ο Παναγιώτης Κατσίβελας 17,92% με 2.997 ψήφους και 5 έδρες, η Χάιδω Παναγιωτοπούλου 12,6% με 2.093 ψήφους και 4 έδρες, ο Παναγιώτης Τσίγγανος 11,76% με 1.954 ψήφους και 3 έδρες, ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος 11,76% με 1.953 ψήφους και 3 έδρες, ο Δημήτρης Δριμής 8,16% με 1.356 ψήφους και 2 έδρες, ο Σωτήρης Μπακούρος 7,78% με 1.293 ψήφους και 2 έδρες, και ο Σαράντος Κουκούμης 3,07% με 510 ψήφους και 1 έδρα.

Σε χθεσινές δηλώσεις της η Χάιδω Παναγιωτοπούλου ανέφερε:

«Ευχαριστούμε από την καρδιά μας όλους τους συμπολίτες μας μαζί και κάθε έναν προσωπικά, που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.

Ευχαριστώ όλους τους άξιους συνεργάτες μας που με τίμησαν με την συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιό μου, με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και τους τιμώ για τον δίκαιο και ανιδιοτελή αγώνα τους.

Τους διαβεβαιώνω όλους ότι την επόμενη μέρα σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων και συγκλίσεων θα αγωνιστούμε με μοναδικό οδηγό μας το καλύτερο για την Τριφυλία! Αυτές οι εκλογές είναι μόνο η αρχή!».

Ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος από την πλευρά του σημείωσε:

«Ευχαριστώ όλες και όλους τους δημότες της Τριφυλίας που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Ευχαριστώ επίσης τα μέλη και τους συνεργάτες του συνδυασμού μας "Η Τριφυλία ΑλλάΖει", που έδωσαν με ήθος και αξιοπρέπεια ένα δύσκολο αγώνα, τιμώντας τις αρχές, τις θέσεις και τις αξίες μας.

Συγχαίρω όλους όσοι και όσες έδωσαν τη μάχη της αυτοδιοίκησης με εντιμότητα και αξιοπρέπεια, τους νικητές και του ηττημένους.

Ο ανεξάρτητος συνδυασμός μας είχε να αντιπαλέψει κομματικούς, τοπικιστικούς και προσωπικούς μηχανισμούς και άντεξε. Θα συνεχίσει τον αγώνα του μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και στην κοινωνία, για το καλό της Τριφυλίας. Παραμένουμε ανεξάρτητοι και ακηδεμόνευτοι.

Καλή δύναμη σε όλους, η αγάπη μας για την Τριφυλία μας ενώνει».

Κ.Μπ.