Πέμπτη, 30 Μαϊος 2019 16:17

Αναζητούν στηρίξεις Λεβεντάκης και Κατσίβελας

Γράφτηκε από τον
Αναζητούν στηρίξεις Λεβεντάκης και Κατσίβελας

Στο 55% του εκλογικού σώματος που δεν τους ψήφισε την πρώτη Κυριακή στοχεύουν οι δύο διεκδικητές του Δήμου Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης και Παναγιώτης Κατσίβελας.

Και οι δύο την πρώτη Κυριακή συγκέντρωσαν περίπου το 45% του εκλογικού σώματος, οπότε κοιτούν προς τα στρατόπεδα των άλλων υποψηφίων, με τον Παναγιώτη Κατσίβελα να έχει να διανύσει μεγαλύτερη απόσταση, καθώς πρέπει να καλύψει και τη μεταξύ τους διαφορά των 1.500 ψήφων.

Το τι θα πράξουν οι άλλοι διεκδικητές του δήμου που έμειναν εκτός κούρσας παραμένει άγνωστο, καθώς κανείς τους δεν έχει πάρει θέση στις μέχρι τώρα δημόσιες δηλώσεις που έχουν γίνει και όλοι περιορίζονται στο να ευχαριστήσουν αυτούς που τους ψήφισαν, τονίζοντας ότι θα παραμείνουν σταθεροί στις προγραμματικές τους θέσεις και θα αγωνιστούν για το καλό της Τριφυλίας.

Χαρακτηριστικά έχουν δηλώσει μεταξύ άλλων:

Χάιδω Παναγιωτοπούλου: «Την επόμενη μέρα σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων και συγκλίσεων θα αγωνιστούμε με μοναδικό οδηγό μας το καλύτερο για την Τριφυλία».

Παναγιώτης Τσίγγανος: «Οι “Ανοιχτοί Ορίζοντες” θα συνεχίσουν σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό αντλώντας δύναμη από τις δυνάμεις της κοινωνίας μας».

Ευστάθιος Ανδρινόπουλος: «Παραμένουμε ανεξάρτητοι και ακηδεμόνευτοι».

Σωτήρης Μπακούρος: «Να είστε σίγουροι πως οι θέσεις μας παραμένουν οι ίδιες για τα θέματα της Τριφυλίας».

Ωστόσο το εκλογικό σώμα όπως φαίνεται σίγουρα δεν είναι εύκολο να κατευθυνθεί από τους επικεφαλής, άσχετα αν αυτοί αποφασίσουν να υποδείξουν στήριξη ή όχι, επίσημα ή ανεπίσημα. Καθοριστικοί παράγοντες, όπως φαίνεται, είναι κατά πόσον ο κ. Λεβεντάκης θα μπορέσει να πείσει ακόμη περισσότερους ψηφοφόρους έχοντας το προβάδισμα και την ισχυρότατη στήριξη των Φιλιατρών, με βασικό άξονα ότι έρχεται κάτι καινούργιο για το δήμο, ενώ από την άλλη ο κ. Κατσίβελας αν θα μπορέσει να πείσει τους ψηφοφόρους, ειδικά των Γαργαλιάνων -με την έννοια του τοπικιστικού κριτηρίου- στοχεύοντας σε υψηλά ποσοστά «εντός έδρας», ώστε να ανανεώσει την εμπιστοσύνη των δημοτών.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER