Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 09:04

Συνάντηση Νίκα – Αθανασόπουλου για τα προβλήματα του Δήμου Μεσσήνης (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Συνάντηση Νίκα – Αθανασόπουλου για τα προβλήματα του Δήμου Μεσσήνης (βίντεο)

 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα ασχοληθεί με τα μείζονα του Δήμου Μεσσήνης, όπως είναι ο δρόμος Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη, τα φράγματα και η διαχείριση του νερού για τους αγρότες, η διάβρωση των ακτών και η ανάπτυξη του τουρισμού.

Τη διαβεβαίωση αυτή εξέφρασε ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στο νέο δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, σε συνάντησή τους στο Δημαρχείο Καλαμάτας, παρουσία του νέου δημάρχου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Θανάση Βασιλόπουλου.

Ο κ. Νίκας δήλωσε πως “δεν θα μπερδευόμαστε στα πόδια του για τα μικρά, για τα πανηγύρια” και παρατήρησε, αναφερόμενος και στους δύο δημάρχους, ότι “θα είμαι δίπλα τους, θα είμαι συμπαραστάτης και αρωγός χωρίς να μπερδεύουμε στα πόδια τους”.

Ο νέος δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος σημείωσε ότι ο Π. Νίκας είναι το κατάλληλο πρόσωπο και η Περιφέρεια θα κάνει γρήγορα βήματα προς τα μπρος.

Από την πλευρά του ο νέος δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος επεσήμανε πως “η πορεία των δύο δήμων θα είναι κοινή, η αναπτυξιακή πορεία πρέπει να είναι κοινή”.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση ο νέος δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος παρατήρησε: “Επισκέφθηκα τον κ. Νίκα για να του δώσω τα συγχαρητήριά μου αυτοπροσώπως και να του ευχηθώ καλή θητεία, γιατί η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει να φύγει από τη στασιμότητα. Ο Παναγιώτης Νίκας με την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητα που έχει επιδείξει, πιστεύω ότι είναι το κατάλληλο πρόσωπο και η Περιφέρεια θα κάνει γρήγορα βήματα προς τα μπρος.

Συζητήσαμε και για τα θέματα που απασχολούν το Δήμο Μεσσήνης. Είναι πάρα πολλά τα θέματα που εκκρεμούν. Και πήρα τη διαβεβαίωση από το νέο περιφερειάρχη ότι θα είναι αρωγός στην προσπάθεια που θα κάνει ο Δήμος Μεσσήνης, να κάνει και αυτός το αναπτυξιακό άλμα που χρειάζεται”.

Σε ερώτησή μας για τα θέματα - προτεραιότητες, που καίνε, ο νέος δήμαρχος Μεσσήνης απάντησε: “Αυτά στην πορεία, από 1η Σεπτεμβρίου”.

Ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας σημείωσε: “Ευχαριστώ το νέο δήμαρχο Μεσσήνης και στο πρόσωπό του ευχαριστώ και τους κατοίκους του Δήμου Μεσσήνης για τη στήριξη που μου παρείχαν και στους δύο γύρους.

Ελπίζω και εύχομαι και θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες που έχει ο κόσμος της Μεσσήνης.

Τα ζητήματα είναι πολλά, τα προβλήματα της περιοχής είναι σοβαρά και πρέπει να αντιμετωπιστούν. Η Περιφέρεια θα ασχοληθεί με τα μείζονα, όπως είναι ως παράδειγμα ο δρόμος Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη κατά απόλυτη προτεραιότητα. Είναι τα φράγματα που πρέπει να γίνουν αμέσως και η διαχείριση του νερού, ώστε να βοηθήσουμε τον αγροτικό κόσμο σ’ ένα δήμο που είναι η καρδιά του αγροτικού εισοδήματος στη Μεσσηνία. Αλλά και άλλα θέματα που έχουν σχέση με τις ακτές, τη διάβρωση, την ανάπτυξη του τουρισμού, σ’ ένα δήμο που τα έχει όλα. Από το Πολυλίμνιο, μέχρι την Μπούκα, το Πεταλίδι, την Αίπεια, τις πανέμορφες ακτές, την Αρχαία Μεσσήνη, ένα από τους κύριους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας”.

Επίσης, διαβεβαίωσε πως “θα είμαστε δίπλα στο δήμαρχο, θα συνεργαστούμε για όλα αυτά τα μεγάλα και δεν θα μπερδευόμαστε στα πόδια του για τα μικρά, για τα πανηγύρια, τις εκδηλωσούλες, τις μαντρούλες, δηλαδή να σκορπίζουμε το δημόσιο χρήμα δώθε και κείθε. Αυτά θα τα κάνουμε πράξη, είμαστε δίπλα, συμπορευόμαστε με τη Μεσσήνη, είμαστε αδέλφια. Η Καλαμάτα είμαι βέβαιος ότι με τον κ. Βασιλόπουλο θα συνεχίσει να έχει την κοινή πορεία με τον αδελφό Δήμο Μεσσήνης σε όλα τα θέματα. Και έτσι πρέπει να είναι, να συνεργαζόμαστε για το κοινό καλό.

Θα είμαι δίπλα τους, θα είμαι συμπαραστάτης και αρωγός χωρίς να μπερδεύομαι στα πόδια τους”.

Ο νέος δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος επεσήμανε: “Καλωσορίζουμε στο δήμο τον νέο δήμαρχο Μεσσήνης. Η πορεία των δύο δήμων θα είναι κοινή, η αναπτυξιακή πορεία πρέπει να είναι κοινή. Εχουμε ζητήματα από κοινού να αντιμετωπίσουμε, όπως τα απορρίμματα, ο νέος δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος που πρέπει να δούμε πώς θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα έχουμε καλή συνεργασία, είμαι βέβαιος γι’ αυτό και όλα θα πάνε καλά”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER