Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 15:17

Τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στα Ιωάννινα επισκέφθηκε ο Νίκας

Γράφτηκε από τον

Η μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων στα Ιωάννινα κατασκευάστηκε σε 18 μήνες και λειτουργεί από τα τέλη του 2018 δήλωσε χθες ο νέος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή του χρόνου το καλοκαίρι να μην υπάρχουν "πληγές" στην Πελοπόννησο σαν αυτές που υπάρχουν φέτος στο Πόρτο Χέλι, στη Δυτική Μάνη και στην Οιχαλία.

Ο κ. Νίκας επισκέφθηκε προχθές το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στα Ιωάννινα, συνοδευόμενος από τους εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους Μανώλη Σκαντζό και Ανδρέα Τσουκαλά, όπου διαπιστώσαμε την άριστη λειτουργία του. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και συζήτησε ζητήματα σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και για άλλα θέματα που αφορούν το θεσμό της περιφερειακής διοίκησης. Κατόπιν, είχε ενημερωτική συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Τατιάνα Καλογιάννη, που έχει χειριστεί το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων.

Μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους, ο κ. Νίκας είπε ότι το εργοστάσιο των Ιωαννίνων είναι πιο σύγχρονο από της Κοζάνης και επεσήμανε μόνο δυο προβλήματα στη λειτουργία του. Το πρώτο αφορά την είσπραξη της αμοιβής της εταιρείας από τους δήμους και το δεύτερο τη διαχείριση του υπολείμματος που αγγίζει το 39% των επεξεργασμένων απορριμμάτων.

Θ.Λ