Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 08:29

Ο Βασιλόπουλος παρουσίασε την Καλαμάτα στη Γερμανία

Γράφτηκε από την
Ο Βασιλόπουλος παρουσίασε την Καλαμάτα στη Γερμανία

 

 

Την Καλαμάτα, την κατάσταση, τα πλεονεκτήματα και την αναπτυξιακή της προοπτική, παρουσίασε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος στην 9η ετήσια συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, στο Ερντινγκ της Βαυαρίας, που ξεκίνησε την Τρίτη και ολοκληρώνεται σήμερα.

Ο δήμαρχος πήρε το λόγο και παρουσίασε την Καλαμάτα, μετά από πρόσκληση του Φρανκ Εντελμαν πρώην δημάρχου του Στέιναχ Ιμ Κίντζιγκταλ Γερμανίας και συντονιστή της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, η σύζυγος του οποίου κατάγεται από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, κατά την πρώτη ημέρα της συνδιάσκεψης έγινε αναφορά σε παραδείγματα μετάβασης στην πράσινη ενέργεια. Σχετικά με το θέμα μίλησε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, από ελληνικής πλευράς.
Χθες δεύτερη ημέρα της συνδιάσκεψης, οι εργασίες επικεντρώθηκαν στα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία. Εγινε αναφορά σε θεσμούς όπως: Erasmus Plus, Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, URBack, LEADER, Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Στη συνέχεια, ο Θ. Βασιλόπουλος έλαβε μέρος στα τραπέζια εργασίας.
Επισημαίνεται, με βάση την ίδια ενημέρωση, πως η Καλαμάτα είναι γνωστή και στους Γερμανούς δημάρχους, οι οποίοι συμμετέχουν στη συνδιάσκεψη.


NEWSLETTER