Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 08:29

Νίκας με Αθανασόπουλο για γέφυρα στις εκβολές του Παμίσου

Γράφτηκε από την
Νίκας με Αθανασόπουλο για γέφυρα στις εκβολές του Παμίσου

 

 

Την κατασκευή παραλιακής γέφυρας στον Πάμισο και άλλα έργα συζήτησαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος κατά τη διάρκεια της προχθεσινής τους συνάντησης στην Τρίπολη.

Ειδικότερα, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της περιφερειακής αρχής να κατασκευαστεί γέφυρα στον Πάμισο -στο παραλιακό τμήμα, στα όρια των Δήμων Μεσσήνης και Καλαμάτας, στην προέκταση της οδού Μικράς Ασίας- προκειμένου να υπάρξει ενοποίηση των παραθαλάσσιων περιοχών των δύο δήμων.

Ηδη, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, “έχει προωθηθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης το αίτημα για χρηματοδότηση της μελέτης αυτού του σημαντικού έργου που θα δώσει τεράστια αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή”.

Στην ίδια συνάντηση γνωστοποιήθηκε ότι άμεσα προχωρεί η δημοπράτηση, με πιστώσεις της Περιφέρειας, του φράγματος και των αρδευτικών δικτύων στο Τρίκορφο.

Ο κ. Αθανασόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί έργα τέτοιου είδους δημιουργούν προϋποθέσεις για τουριστική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον, η συγκεκριμένη διασύνδεση θα διευκολύνει την τοπική συγκοινωνία και θα βελτιώσει το επίπεδο ζωής των δημοτών μέσω της ασφαλούς κυκλοφορίας των οχημάτων.

Τέλος, παρουσία του δημάρχου, υπήρξε τηλεφωνική συνεργασία του περιφερειάρχη με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να βρεθούν τρόποι χρηματοδότησης των απολύτως απαραίτητων έργων συντήρησης στο Κλειστό Γυμναστήριο της Μεσσήνης.


NEWSLETTER