Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010 13:40

Ευθύνες στο “μαγειρείο” της οδού Φεσσά για τη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


Μια ενδεχόμενη επικράτηση του στηριζόμενου από το ΠΑΣΟΚ συνδυασμού τού Νίκου Τζώρτζη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου στο Δήμο Μεσσήνης -και η αντίστοιχη αποτυχία των συνδυασμών Κώστα Σπυρόπουλου και Στάθη Αναστασόπουλου- θα έχει... ονοματεπώνυμο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Δουρούμη.
«Η ευθύνη γι’ αυτό θα είναι του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και του "μαγειρείου" της οδού Φεσσά», λέει συγκεκριμένα στην «Ε» ο Δ. Δουρούμης: ένα από τα ιστορικά αυτοδιοικητικά στελέχη στη Μεσσήνη, με πολλές δεκαετίες στα δημοτικά πράγματα, τόσο από την πλευρά της δημοτικής αρχής όσο κι από αυτή της μειοψηφίας.
«Γιατί μιλάμε για αυτοδιοίκηση; Ας λέγαμε... οι "φυτευτοί" και οι "άριστοι" των κομμάτων», αναφέρει ο αντιδήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του Νοεμβρίου, με το συνδυασμό του δημάρχου Κώστα Σπυρόπουλου. Προβλέπει δε ότι σε αυτές τις εκλογές τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται προδικασμένο για το Δήμο Μεσσήνης:
«Θα δούμε εκπλήξεις ως προς τη συμπεριφορά των δημοτών απέναντι στα χρίσματα και τα... επιχρίσματα», λέει χαρακτηριστικά ο Δ. Δουρούμης.

- Ο Δημήτρης Δουρούμης περιμένει εκπλήξεις στο εκλογικό αποτέλεσμα;

«Τα κόμματα δεν πρέπει να ανακατεύονται στους περιφερειακούς δήμους. Ισως μάλιστα να έπρεπε να κάνουν το ίδιο και στις πρωτεύουσες. Διαφορετικά, γιατί μιλάμε για αυτοδιοίκηση; Ας λέγαμε... οι "φυτευτοί" και οι "άριστοι" των κομμάτων. Ευτυχώς, ο κόσμος το έχει συνειδητοποιήσει - και θα δούμε εκπλήξεις ως προς τη συμπεριφορά των δημοτών απέναντι στα χρίσματα και τα... επιχρίσματα».

- Αναμένετε επομένως να υπάρξει πόλωση; Τι συνέπειες θα μπορούσε να έχει αυτό;

«Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει πόλωση, και αυτό θα φανεί κυρίως τη δεύτερη Κυριακή. Οπως το είχαμε ζήσει και το 2002 μεταξύ Παναγιώτη Τσούση και Γιάννη Αθανασόπουλου. Την πρώτη Κυριακή οι δύο μαζί είχαν συγκεντρώσει 52,5% και τη δεύτερη πήρε το δήμο ο Χρίστος Χριστόπουλος.
Ο κόσμος δεν ακολουθεί πλέον υποδείξεις, πόσω μάλλον όταν έχουν προηγηθεί όλα αυτά σε βάρος του προσώπου του νυν δημάρχου. Εκτιμώ ότι δεν είναι δυνατόν πλέον να περάσει στους δημότες μήνυμα για στήριξη Αναστασόπουλου -αν είναι αυτός μονομάχος τη 2η Κυριακή με το Ν. Τζώρτζη- και η ευθύνη γι’ αυτό θα είναι του προέδρου της Ν.Δ. και του "μαγειρείου" της οδού Φεσσά».

- Τα είπατε... χοντρά στο δημοσίευμά σας. Γιατί νιώσατε ότι έπρεπε να το κάνετε;

«Θεώρησα ότι ο κόσμος έπρεπε να ενημερωθεί για όλα όσα οδήγησαν στην ανατροπή της υποψηφιότητας Σπυρόπουλου».

- Δεν επανήλθατε όμως μετά την απάντηση της ΝΟΔΕ.

«Οταν αναφέρομαι σε συγκεκριμένα πρόσωπα και πράγματα, θα πρέπει να απαντούν οι ίδιοι - και όχι μέσω τρίτων και με μεσοβέζικο τρόπο».

- Επομένως, αγώνας διμέτωπος, πρώτιστα απέναντι στον Αναστασόπουλο και στο Τζώρτζη, αλλά και ταυτόχρονα συνέχιση της δουλειάς στο δήμο...

«Ο δήμος, ανεξάρτητα από πρόσωπα και καταστάσεις, πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει. Ωστόσο εμείς θα κάνουμε την πολιτική μας απέναντι στους αντιπάλους μας, τόσο στους δύο που αναφέρατε, όσο και απέναντι στον Κώστα Αποστολόπουλο αλλά και στον Ηλία Κουτσοδημητρόπουλο - αν τελικά διεκδικήσει κι αυτός το δήμο».

- Ποιο είναι το κλίμα στον κόσμο;

«Τα μηνύματα είναι θετικά, καθώς όλοι συζητούν και μαθαίνουν όσα έγιναν σε βάρος της δημοτικής αρχής. Ο απλός κόσμος μάς παροτρύνει να συνεχίσουμε».

- Θεωρείτε ότι η μη στήριξη, όπως προήλθε, μπορεί να αποβεί τελικά υπέρ του συνδυασμού; Να προσελκύσει και κόσμο που δεν ανήκει στον ίδιο κομματικό χώρο;

«Είχαμε και παλιότερα συνεργαστεί με ανθρώπους από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα η συνεργασία μας υπήρξε άψογη. Πρέπει να σας πω ότι αρκετοί από το συγκεκριμένο χώρο συντάσσονται με μας, ενώ φαίνεται ότι δίνεται δυνατότητα να συνεργαστούμε και με άτομα από τον ευρύτερο πολιτικό χώρο. Πρέπει άλλωστε να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί η πρόκληση του "Καλλικράτη" είναι δύσκολη και χρειάζεται συνεργασία προκειμένου να τη φέρουμε εις πέρας».

 

Συνέντευξη στον
Βασίλη Μπακόπουλο

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER