Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010 13:29

Γιαννόπουλος και Σακελλαρίου για την ανακήρυξη της Βυτίνας ως έδρας της μεσογειακής διατροφής

Γράφτηκε από την

Ο νέος Δήμαρχος Γορτυνίας κ.Γιάννης Γιαννόπουλος και ο Δήμαρχος Βυτίνας κ. Γιάννης Σακελλαρίου χαιρετίζουν την οριστική ανακήρυξη της Μεσογειακής Διατροφής απο την UNESCO ως Αυλό Αγαθό της Ανθρωπότητας.
Κατά την 5η Σύνοδο της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO, που πραγματοποιήθηκε στις 16/11 στο Ναϊρόμπι της Κένυας, η Μεσογειακή Διατροφή ανακηρύχθηκε οριστικά από την UNESCO ως Άυλο Πολιτιστικό Αγαθό της Ανθρωπότητας.
Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο νέος Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος συναντήθηκε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010 με τον Δήμαρχο Βυτίνας Γιάννη Σακελλαρίου και ενημερώθηκε για τις μέχρι τώρα ουσιαστικές ενέργειές του για την αξιοποίηση του Τριανταφυλλιδείου Κληροδοτήματος, που θα στεγάσει την έδρα της Μεσογειακής Διατροφής στην Ελλάδα.
Οι κ. Γιαννόπουλος και Σακελλαρίου εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την οριστική ανακήρυξη της Μεσογειακής Διατροφής από την UNESCO ως Άυλο Πολιτιστικό Αγαθό της Ανθρωπότητας και συμφώνησαν να συντονίσουν τις δυνάμεις τους, σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας και το σύλλογο Φίλων Τριανταφυλλιδείου Κληροδοτήματος, ώστε γρήγορα να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του κτιρίου στη Βυτίνα και να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για το νέο Δήμο Γορτυνίας.
Ο κ.Γιαννόπουλος ενημερώθηκε από το δήμαρχο Βυτίνας και για την πορεία δημιουργίας του Δασοβοτανικού Κήπου στη Βυτίνα, στο οποίο θα φιλοξενούνται τα σημαντικότερα σπάνια, απειλούμενα, διεθνούς και εθνικού ενδιαφέροντος φυτά από την πλούσια χλωρίδα της Πελοποννήσου και στη συνέχεια αντάλλαξαν απόψεις πως ο Δασοβοτανικός Κήπος θα μπορούσε να αποτελέσει αναπτυξιακή υποδομή στο νέο Δήμο Γορτυνίας στο πλαίσιο των νέων προσανατολισμών της αγροτικής πολιτικής.

Από το Γραφείο Τύπου του Γιαν. Γιαννόπουλου


NEWSLETTER