Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010 13:47

Δυσπιστία στους Γαργαλιάνους για το ρόλο του Δήμου Τριφυλίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


Μπορεί σε λίγους μήνες να υφίσταται o νέος Δήμος Τριφυλίας, όμως εξακολουθούν να υπάρχουν έντονες διαφωνίες για τον συγκεκριμένο σχεδιασμό. Διαφωνίες που προέρχονται από τους απλούς πολίτες, όπως διαπιστώσαμε στο ρεπορτάζ που κάναμε στους Γαργαλιάνους, ρωτώντας τους πολίτες  σχετικά με το νέο Δήμο Τριφυλίας.
Αυτό επίσης που διαπιστώνει κανείς είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου δεν γνωρίζει και πολλά πράγματα για το νέο δήμο ούτε για το τι νέο θα φέρει. Υπάρχει έντονη όμως δυσπιστία ως προς το αν θα είναι πιο λειτουργικός και εξυπηρετικός προς τους πολίτες. Επίσης η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων είναι ενάντια σε αυτή τη συνένωση δήμων σημειώνοντας αρκετοί από αυτούς ότι αυτό θα είναι καταστροφικό για την περιοχή.

Συνομιλώντας με κατοίκους της περιοχής στην πλατεία της πόλης ο Περικλής Γύφτος επισήμανε: «Ο νέος δήμος περιλαμβάνει τρεις μεγάλες πόλεις και πολλά ακόμη χωριά. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει μια «ανακατωσούρα» όσον αφορά τους υποψηφίους. Σαν νέος δήμος πιστεύω θα είναι υπέρ της κοινωνίας γιατί θα αποφευχθούν τα φαινόμενα της σπατάλης που είχαν γίνει και τα φαινόμενα των μικροαστικών συμφερόντων τα οποία πολλές φορές εξυπηρετούσαν».
Ο Γιώργος Καραμπότσος τόνισε: «Για το νέο δήμο δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα, ούτε και ξέρουμε τι θα γίνει. Ο "Καλλικράτης" αποκεντρώνει τις πόλεις και είναι λυπηρό αυτό. Δεν το βλέπω να είναι καλό για εμάς και σίγουρα θα θέλαμε ένα δήμο εδώ στην περιοχή μας. Τώρα αποκεντρώνονται οι Γαργαλιάνοι, τα Φιλιατρά και πάνε στην Κυπαρισσία. Αυτό το πράγμα δεν είναι καλό».
Ο Κωνσταντίνος Χατζής σημείωσε: «Απολύτως τίποτα δεν ξέρουμε για το νέο δήμο, ούτε ξέρουμε αν αύριο για ένα χαρτί μας κουβαλάνε στην Κυπαρισσία. Αυτό που βλέπω είναι ότι θα ερημώσουν τα χωριά μας και θα σηκωθούν να φύγουν όλοι. Βλέπω να έρχεται ερήμωση και τίποτα άλλο».
Ο Λάμπρος Κατσιρούμπας επισήμανε: «Δεν γνωρίζουμε τίποτα, γιατί δεν υπάρχει δήμαρχος. Ο δήμος καλός είναι, αλλά δεν υπάρχουν άνθρωποι να τον φτιάξουν. Δεν βλέπω να υπάρχει κανένας ικανός. Και μέχρι σήμερα που μιλάμε και για εδώ τους Γαργαλιάνους δεν έχει βρεθεί κανένας δήμαρχος να φτιάξει την περιοχή».
Ο Αναστάσιος Πολιτόπουλος μας είπε: «Ολα είναι χάρβαλο και δεν υπάρχει συζήτηση καμία πάνω σε αυτό. Είναι τρόπος αυτός να φύγουν οι Γαργαλιάνοι και να πάνε στην Κυπαρισσία, που είχαν το όνομα και ήταν παραπάνω από την Κυπαρισσία. Είναι πολύ λυπηρό που δεν έχει βρεθεί κανένας να διεκδικήσει και να πάρει τη θέση του δημάρχου, ένας Γαργαλιανιώτης».
Ο Διονύσιος Πολιτόπουλος μας ανέφερε: «Δεν θα υπάρχει δήμαρχος, δεν θα υπάρχει τίποτα. Φεύγουν τώρα δύο πόλεις μεγάλες, Γαργαλιάνοι και Φιλιατρά, που θέλουν να φτιάξουν ένα δήμο και πάνε στην Κυπαρισσία. Γιατί ο κύριος Κουσελάς και ο κύριος Βουδούρης ήθελαν την Κυπαρισσία. Ούτε νομίζω ότι θα μπορέσει να λειτουργήσει σαν δήμο και δείτε το απλό, εδώ είναι οι υπηρεσίες και ο δήμαρχος στην πόλη και πάλι οι υπηρεσίες χωλαίνανε. Σκεφτείτε να είναι στην Κυπαρισσία οι υπηρεσίες. Πώς να λειτουργήσει λοιπόν».
Ο Διονύσιος Χρονόπουλος από την πλευρά του μας τόνισε: «Εγώ είμαι χρόνια μετανάστης. Αυτό που βλέπω είναι ότι έχουμε πάρει μεγάλη κατηφόρα και όπως φαίνεται, τώρα που φεύγει και ο δήμος από εδώ, θα καταρρεύσουμε, όπως έχει καταρρεύσει και το τουριστικό που έχουμε στην πόλη μας».
Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Μπουλουλής σημείωσε: «Εδώ τους Γαργαλιάνους τον καταστρέψανε και ευθύνονται και οι δύο παρατάξεις. Οσοι έχουν παράγοντα, καλλιεργούν το μίσος, για αυτό και οι Γαργαλιάνοι δεν πάνε μπροστά. Τα πολιτεύματα έρχονται και παρέρχονται, η πατρίδα παραμένει και για μένα την μεγαλύτερη αξία την έχει η πατρίδα, για τις ληστρικές εταιρείες, που λέγονται κόμματα εγώ τη ζωή μου δεν τη διαθέτω. Το μεγαλύτερο λάθος του Ραγκούση είναι που δεν άφησε τα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους να κάνουν ένα δήμο».

 

 

Ρεπορτάζ Κώστας Μπούρας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER