Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 04:33

"Πέρασε" του δήμου για τη δόμηση στην Κηπούπολη

Γράφτηκε από τον

Την πρόταση του Δήμου Καλαμάτας για την πολεοδόμηση της Κηπούπολης ενέκρινε χθες στην Αθήνα -με 3 ψήφους υπέρ, έναντι 2 κατά, και μετά από συζήτηση 2.30 ωρών- το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ), του υπουργείου Υποδομών.
Η πρόταση του δήμου -την οποία υπερασπίστηκε χθες στην Αθήνα ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας- προβλέπει αρτιότητα 600 τ.μ. και συντελεστή δόμησης 0,6. Πρακτικά αυτό σημαίνει κάλυψη 380 τ.μ. και ύψος οικοδομών 11 μέτρα. Εξ άλλου, με την πράξη εφαρμογής προβλέπεται η δυνατότητα να ισχύει -κατά παρέκκλιση- αρτιότητα 300 τ.μ.
Στις σχετικές ανακοινώσεις προέβη αργά χθες το μεσημέρι η αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα, προσθέτοντας ότι η δημοτική αρχή αισθάνεται εξαιρετική ικανοποίηση για την θετική -όπως την χαρακτήρισε- έκβαση της υπόθεσης.
Πρόσθεσε δε ότι ανάλογη ικανοποίηση εξέφρασαν και εκπρόσωποι του πολιτιστικού συλλόγου Κηπούπολης, που -μαζί με τον δήμαρχο Π. Νίκα- μετείχαν επίσης στη χθεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού ΣΥΠΟΘΑ, στην Αθήνα.
Η αντιδήμαρχος υπενθύμισε ότι η μελέτη της πράξης εφαρμογής -που έχει ενταχθεί στο "πράσινο ταμείο"- ολοκληρώνεται και παραδίδεται τις επόμενες ημέρες:
"Εκτιμάμε ότι οι διαδικασίες, αφ’ ενός κύρωσης της απόφασης του ΣΥΠΟΘΑ και αφ’ ετέρου της πράξης εφαρμογής θα ''τρέξουν'' παράλληλα και θα ολοκληρωθούν σύντομα" είπε η Π. Ντίντα, χωρίς να διευκρινίσει πάντως σε πόσο χρονικό διάστημα θα γίνει αυτό.
Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, η μάχη που δόθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού ΣΥΠΟΘΑ ήταν ιδιαίτερα σκληρή, καθώς η εισηγήτρια του Συμβουλίου επέμενε να ισχύσει η πρότασή της για αρτιότητα 1.000 τ.μ. και συντελεστή 0,4.
Β.Γ.Μ.