Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 04:33

"Πέρασε" του δήμου για τη δόμηση στην Κηπούπολη

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
"Πέρασε" του δήμου για τη δόμηση στην Κηπούπολη

Την πρόταση του Δήμου Καλαμάτας για την πολεοδόμηση της Κηπούπολης ενέκρινε χθες στην Αθήνα -με 3 ψήφους υπέρ, έναντι 2 κατά, και μετά από συζήτηση 2.30 ωρών- το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ), του υπουργείου Υποδομών.
Η πρόταση του δήμου -την οποία υπερασπίστηκε χθες στην Αθήνα ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας- προβλέπει αρτιότητα 600 τ.μ. και συντελεστή δόμησης 0,6. Πρακτικά αυτό σημαίνει κάλυψη 380 τ.μ. και ύψος οικοδομών 11 μέτρα. Εξ άλλου, με την πράξη εφαρμογής προβλέπεται η δυνατότητα να ισχύει -κατά παρέκκλιση- αρτιότητα 300 τ.μ.
Στις σχετικές ανακοινώσεις προέβη αργά χθες το μεσημέρι η αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα, προσθέτοντας ότι η δημοτική αρχή αισθάνεται εξαιρετική ικανοποίηση για την θετική -όπως την χαρακτήρισε- έκβαση της υπόθεσης.
Πρόσθεσε δε ότι ανάλογη ικανοποίηση εξέφρασαν και εκπρόσωποι του πολιτιστικού συλλόγου Κηπούπολης, που -μαζί με τον δήμαρχο Π. Νίκα- μετείχαν επίσης στη χθεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού ΣΥΠΟΘΑ, στην Αθήνα.
Η αντιδήμαρχος υπενθύμισε ότι η μελέτη της πράξης εφαρμογής -που έχει ενταχθεί στο "πράσινο ταμείο"- ολοκληρώνεται και παραδίδεται τις επόμενες ημέρες:
"Εκτιμάμε ότι οι διαδικασίες, αφ’ ενός κύρωσης της απόφασης του ΣΥΠΟΘΑ και αφ’ ετέρου της πράξης εφαρμογής θα ''τρέξουν'' παράλληλα και θα ολοκληρωθούν σύντομα" είπε η Π. Ντίντα, χωρίς να διευκρινίσει πάντως σε πόσο χρονικό διάστημα θα γίνει αυτό.
Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, η μάχη που δόθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού ΣΥΠΟΘΑ ήταν ιδιαίτερα σκληρή, καθώς η εισηγήτρια του Συμβουλίου επέμενε να ισχύσει η πρότασή της για αρτιότητα 1.000 τ.μ. και συντελεστή 0,4.
Β.Γ.Μ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER