Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010 17:27

Συνδυασμός Γρυπιώτη: Ουδέν πρόβλημα με την επανακαταμέτρηση ψηφοδελτίων

Γράφτηκε από την

Μετά το πέρας της διαδικασίας επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων για το Δήμο Ευρώτα και την επισφράγιση της νίκης υπέρ του συνδυασμού «Σύγχρονη Κοινωνία», ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ευρώτα κ. Γιάννης Γρυπιώτης καλεί τους δημάρχους των πρώην Καποδιστριακών Δήμων (Κροκεών, Ελους, Νιάτων και Γερονθρών) σε σύσκεψη, την προσεχή Δευτέρα 29 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στο Δημοτικό Κατάστημα Σκάλας.
Σκοπός της εν λόγω συνεδρίασης θα είναι η οργάνωση και η λειτουργικότητα  του νέου διευρυμένου δήμου.

Ο πληρεξούσιο δικηγόρος του συνδυασμού κ. Δημητρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κατά την επίδειξη των ψηφοδελτίων των συνδυασμών «Σύγχρονη Κοινωνία» και «Κεντρική Λακωνία Δύναμη Ανάπτυξης», που έλαβε χώρα την 23η και 24η Νοεμβρίου στο Πρωτοδικείο Σπάρτης, δεν παρατηρήθηκαν ψηφοδέλτια του συνδυασμού «Σύγχρονη Κοινωνία», του οποίου ηγείται ο κ. Ιωάννης Γρυπιώτης, που να έχουν νομικά ελαττώματα. Τουναντίον, ένα (1) ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Κεντρική Λακωνία Δύναμη Ανάπτυξης» προσμετράται στην εκλογική δύναμη του συνδυασμού «Σύγχρονη Κοινωνία».
Οσον αφορά στο εκλογικό τμήμα, στο οποίο η δικαστική αντιπρόσωπος παρέλειψε, εκ παραδρομής, να υπογράψει το σύνολο των ψηφοδελτίων, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έχει αμετακλήτως κρίνει ότι, αυτό δεν επηρεάζει το κύρος της εκλογικής διαδικασίας και την εγκυρότητα των ψηφοδελτίων, γιατί η ως άνω δικαστική αντιπρόσωπος έχει νομοτύπως υπογράψει τα εκλογικά βιβλία, όπου καταγράφονται τα ψηφοδέλτια.
Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Νέος δήμαρχος με την ψήφο του λαού ο Γιάννης Γρυπιώτης».

Από το Γραφείο Τύπου του Γιάννη Γρυπιώτη