Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013 09:00

Κληροδότημα "Αικ. Δραγώνα": Ακίνητο στη Νέα Κηφισιά εκποιεί ο Δήμος Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Ενα ακίνητο επιφανείας 562,47 τ.μ. με οικοδομή στη Νέα Κηφισιά (στη συμβολή των οδών Δειράδων και Σφενδόνης), του κληροδοτήματος "Αικ. Χανδρινού", πρόκειται να εκποιήσει ο Δήμος Καλαμάτας. Την απόφαση αναμένεται να πάρει η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση. Οπως αναφέρεται στην εισήγηση, στις 14/9/2012 άρθηκε ο όρος του αναπαλλοτρίωτου για μια 15ετία από το θάνατό της που είχε θέσει η δωρήτρια και ο Δήμος μπορεί να προβεί σε εκποίηση του ακινήτου.
Η Οικονομική Επιτροπή, επίσης, πρόκειται να εγκρίνει την αναπροσαρμογή μισθωμάτων τριών ακινήτων κληροδοτήματος "Παν. Δραγώνα", (στις οδούς Δημακοπούλου 22, Σοφιανοπούλου 16, Μάγερ 16), καθώς "σύμφωνα με τους νόμους, το μηνιαίο μίσθωμα δεν μπορεί να είναι μικρότερο του 6% επί της αντικειμενικής αξίας για τις εμπορικές μισθώσεις". Με τις αναπροσαρμογές τα μισθώματα καθορίζονται αντίστοιχα, σε 498,46 ευρώ, 587,58 ευρώ και 240,32 ευρώ.
Στη σημερινή της συνεδρίαση η επιτροπή, ακόμα, αναμένεται να ασχοληθεί με τη χορήγηση των υποτροφιών σύμφωνα με τη διαθήκη του Λυκ. Σκιά.