Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2013 10:15

Σύμφωνα με το Στ. Μπεχράκη: Απομακρύνεται η πιθανότητα κατασκευής Κέντρου Υγείας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σύμφωνα με το Στ. Μπεχράκη: Απομακρύνεται η πιθανότητα κατασκευής Κέντρου Υγείας

Απομακρύνεται όλο και περισσότερο η προοπτική κατασκευής Κέντρου Υγείας αστικού τύπου στο Ανατολικό Κέντρο της Καλαμάτας λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, σημείωσε χθες ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Μπεχράκης, επικεφαλής του συνδυασμού της ελάσσονος μειοψηφίας "Δίκτυο Ενεργών Πολιτών".Ο Στ. Μπεχράκης επισήμανε ότι πέρα από τις όχι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές δηλώσεις που έκανε προχθές Τρίτη ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ανησυχητική είναι και η τοποθέτηση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου -πέρυσι τον Σεπτέμβριο στη Βουλή- η οποία παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες το συγκεκριμένο έργο.
Οπως είπε ο δημοτικός σύμβουλος, ο υπουργός -απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου, σχετικά με την παραχώρηση στο Δήμο Καλαμάτας του κτηρίου της καρδιολογικής κλινικής στο παλιό νοσοκομείο της πόλης- είχε ξεκάθαρα δηλώσει ότι "δυστυχώς το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει εγκρίνει τη δαπάνη για την κατασκευή του αστικού κέντρου υγείας".
Πρόσθεσε δε, συνέχισε ο Στ. Μπεχράκης, ότι το υπουργείο θα συνεργαστεί "με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για να εξασφαλιστούν πόροι για την κατασκευή του αστικού κέντρου υγείας. Εναπομένει αυτό να ενταχθεί ως έργο στις δυνατότητες τις οποίες έχει το περιφερειακό μας πρόγραμμα".
Επομένως, σημείωσε ο επικεφαλής του ΔΕΠ, "επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες ότι δεν έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την κατασκευή Κ.Υ. στο οικόπεδο που παραχωρεί ο δήμος στην ανατολική Καλαμάτα".
Ο Στ. Μπεχράκης δήλωσε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι εξαιρετικά φλέγον, ιδιαίτερα σε μια εποχή κρίσης, παρατηρώντας ότι η Καλαμάτα με πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό στερείται Κέντρου Υγείας, το οποίο διαθέτει ωστόσο -αν και με σημαντικά λιγότερο πληθυσμό- η Μεσσήνη.
Καταλήγοντας, ο δημοτικός σύμβουλος τόνισε ότι η παρέμβαση του Δικτύου στοχεύει να ενεργοποιήσει την αυτοδιοίκηση και προσωπικά τον δήμαρχο Καλαμάτας -λόγω εμπλοκής του με το κτηριακό θέμα του παλιού νοσοκομείου-, καθώς και να κινητοποιήσει τους βουλευτές, ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία για την κατασκευή Κ.Υ. αστικού τύπου στο παλιό στρατόπεδο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Β.Γ.Μ.Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER