Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2010 16:53

Επιστολή Γρυπιώτη για τη ΔΟΥ Σκάλας

Γράφτηκε από την

Αξιότιμε κ. υπουργέ,

Επανειλημμένως, το θέμα της ΔΟΥ Σκάλας έχει απασχολήσει υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου σας. Παρά το γεγονός ότι, η εν λόγω υπηρεσία (ΔΟΥ) διαθέτει άρτια εκπαιδευμένο και προσοντούχο δυναμικό, συμβάλλοντας ουσιαστικά τόσο στην εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και στα οικονομικά του Κράτους, εντούτοις, υπάρχουν εισηγήσεις για την παύση λειτουργίας της.
Είναι ευρέως γνωστό ότι, πρόκειται για μια ΔΟΥ σαφέστατα λειτουργική, η οποία εξυπηρετεί πλέον των 10.000 κατοίκων και βρίσκεται στη Σκάλα, στην έδρα δηλαδή, του νέου διευρυμένου Δήμου Ευρώτα.
Μιλώντας, δε, για το Δήμο Ευρώτα, σας ενημερώνω ότι, περιλαμβάνει καταρχάς τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους Σκάλας, Ελους, Κροκεών, Νιάτων και Γερονθρών. Πρόκειται για ένα μεγάλο δήμο - αγροτικό στο σύνολό του, ο οποίος στερείται αστικής μορφής, ενώ αποτελείται από 29 τοπικά διαμερίσματα απομακρυσμένα μεν, αλλά τεραστίας γεωγραφικής εκτάσεως. 
Εν όψει των σημερινών δύσκολων κι επώδυνων συνθηκών, η σχέση Κράτους - Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρέπει να αποκτήσει λειτουργικά και αντιγραφειοκρατικά χαρακτηριστικά, προς όφελος των πολιτών.
Στη βάση αυτή, λοιπόν, θα παρακαλούσα, ως εκλεγείς Δήμαρχος Ευρώτα, για την πολιτική σας βούληση, ώστε η ΔΟΥ  Σκάλας να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της.
Οι υπηρεσίες σας γνωρίζουν τη θετική συμβολή τόσο του έμψυχου δυναμικού της ΔΟΥ Σκάλας, όσο και της ίδιας της υπηρεσίας στην ευρύτερη περιοχή.
Εκφράζοντας την κοινή επιθυμία και το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Σκάλας, αλλά και του συνόλου των πολιτών του Δήμου Ευρώτα, πιστεύω  ότι, θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας για την παραμονή λειτουργίας της ΔΟΥ Σκάλας.

Με τιμή
Γιάννης Γρυπιώτης
Δήμαρχος Σκάλας
Εκλεγείς Δήμαρχος Ευρώτα