Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013 09:28

Προσφυγή του Δήμου για το Κτηματολόγιο: Εγιναν δημόσια περιουσία οι... δρόμοι της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Προσφυγή του Δήμου για το Κτηματολόγιο: Εγιναν δημόσια περιουσία οι... δρόμοι της Καλαμάτας

Στα δικαστήρια εξετάζει να προσφύγει ο Δήμος Καλαμάτας για την ακύρωση της εγγραφής στο Κτηματολόγιο δρόμων της πόλης ως δημόσιας - αντί δημοτικής- περιουσίας.

Το σχετικό θέμα έρχεται προς συζήτηση -εκτός ημερησίας διάταξης- στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, στο Δημαρχείο, στις 12 το μεσημέρι.
Στη σχετική εισήγηση επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι "το Ελληνικό Δημόσιο αρνείται να συναινέσει για την εξωδικαστική διόρθωση των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών επί των κοινοχρήστων εκτάσεων της κυριότητας του Δήμου Καλαμάτας, παρά την περί του αντιθέτου άποψη της Κτηματολόγιο Α.Ε.".
Εξ άλλου, στη σημερινή συνεδρίασή της, η Επιτροπή καλείται να εγκρίνει και την υποβολή μήνυσης κατά αγνώστων για κλοπές σχαρών από φρεάτια αποχέτευσης.
Θα συζητήσει, επίσης, την ανάθεση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον σταθμό μεταφόρτωσης και την επεξεργασία των απορριμμάτων.
Θα απασχοληθεί, ακόμα, με τους όρους δημοπρασιών, αφ’ ενός για την τριετή παραχώρηση κοινοχρήστων χώρων για την τοποθέτηση διαφημιστικών κατασκευών (πύργων) και αφ’ ετέρου για την παραχώρηση χρήσης για διαφημιστική εκμετάλλευση των στεγάστρων σε λεωφορειακές στάσεις της υπεραστικής επιβατικής γραμμής.
Β.Γ.Μ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER