Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2010 22:08

Στον αέρα το “Προσεχώς δημαρχείο” της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του παλιού Νοσοκομείου Καλαμάτας, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της σημερινής διοίκησης του υγειονομικού ιδρύματος- ζητείται η καταγγελία της σύμβασης με την οποία το κτήριο παραχωρήθηκε στο δήμο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ενημερωθεί σχετικά η 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου προφορικώς αλλά και εγγράφως για την πρόταση του διοικητή του νοσοκομείου Γ. Μπέζου, ο οποίος θεωρεί ότι η αξία του ακινήτου είναι πενταπλάσια των ακινήτων που δόθηκαν ως αντάλλαγμα - και ως εκ τούτου η ανταλλαγή προκαλεί οικονομική ζημιά στο νοσοκομείο.
Από την άλλη πλευρά, η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας θεωρεί πως το στεγαστικό πρόβλημα του δήμου επιλύεται με τη μεταστέγαση υπηρεσιών στο Διοικητήριο ενόψει της εφαρμογής του "Καλλικράτη".

Ειδικότερα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μπέζος προσφάτως με επιστολή ζήτησε από τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας καθηγητή Πάνο Γκούμα να εξετάσει η Νομική Υπηρεσία τη δυνατότητα καταγγελίας της σύμβασης που έχει υπογραφεί με το Δήμο Καλαμάτας. Στην επιστολή γίνεται εκτενής περιγραφή της διαδικασίας παραχώρησης και τονίζεται πως δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη οι αποφάσεις του δήμου για παραχώρηση του διατηρητέου στη συμβολή των οδών Αριστοδήμου και Αγ. Νικολάου, το οποίο στεγάζει τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου (πρόταση του δημάρχου Π. Νίκα προς το υπουργείο Υγείας), καθώς και έκτασης 7,5 στρεμμάτων περίπου στην ανατολική Καλαμάτα.
Μετά και από αυτά, ο κ. Μπέζος θεωρεί ετεροβαρή τη συμφωνία η οποία προκαλεί προφανή ζημιά στην περιουσία του νοσοκομείου. Ως εκ τούτου ζητεί την ταχεία διερεύνηση της υπόθεσης καταγγελίας της σύμβασης, πριν δημιουργηθούν τετελεσμένα από το δήμο, ο οποίος προσφάτως ολοκλήρωσε τις διαδικασίες ανάθεσης σε εργολάβο.
Με την εξέλιξη αυτή είναι προφανές ότι υπάρχει εμπλοκή στην υπόθεση του χρησιδανείου - η οποία έρχεται να προστεθεί στην έλλειψη χρηματοδοτήσεων για να εκτελεστεί το έργο.