Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2010 13:25

Διακήρυξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης για τις εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την


Την Κυριακή 5 και την Δευτέρα 6 Δεκέμβρη πραγματοποιούνται οι αρχαιρεσίες του εργατικού κέντρου της Καλαμάτας για την εκλογή νέας διοίκησης. Οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα στους εκλεγμένους αντιπροσώπους των σωματείων της δύναμης του Εργατικού κέντρου Καλαμάτας να υπερψηφίσουν την Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση. Μην πουλήσετε την ψήφο σας για άλλη μια φορά. Αποδυναμώστε τους εκπροσώπους του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού. Τόσα χρόνια με την συνδιοίκηση των δυνάμεων της ΝΔ(Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση ) και του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ (Αγωνιστικές Συσπειρώσεις Εργατών) και με την στήριξη των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ(ΠΑΣΚΕ Συνεργασία)το εργατικό κίνημα της πόλης μας δεν κέρδισε τίποτα, αντιθέτως πρωτοστάτησαν για να στηρίξουν τις αντιλαϊκές πολιτικές.
Θέλουν να σου κλέψουν την ψήφο για να βάλουν πλάτη ώστε να υλοποιηθεί το μνημόνιο χωρίς αντιδράσεις, όπως έκαναν και τα προηγούμενα χρόνια είτε κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ.
Έχουν γνώση των ευθυνών τους και φοβούνται την λαϊκή κατακραυγή γι’ αυτό και αρνούνται να συζητήσουν απολογισμό δράσης της προηγούμενης διοίκησης κάθε φορά που γίνονται αρχαιρεσίες στο εργατικό κέντρο.

Πάρτε υπόψη σε τι περίοδο ζούμε και τι εργατικό κίνημα χρειαζόμαστε σήμερα. Το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, τα αστικά κόμματα, κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να συντρίψουν τις ζωές και τα δικαιώματα μας. Αυτός είναι ο δικός τους μονόδρομος για την προστασία των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων. Να πτωχεύσει ο λαός για να σωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Μας οδήγησαν ήδη στη μαζική ανεργία και τη φτώχια.
Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης, της τρόικας και του μνημονίου μειώνει μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, οδηγεί σε νέες μαζικές απολύσεις και στην ανεργία πολλές ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, ιδιαίτερα νέους και νέες, αυξάνει τη φορολογία και τις τιμές των καταναλωτικών προϊόντων, επιβάλλει πρόσθετα χαράτσια για τις υποβαθμισμένες και απαράδεκτες υπηρεσίες στη μόρφωση, την Υγεία, την Πρόνοια, παραδίνει στο μεγάλο κεφάλαιο κρατικές επιχειρήσεις, γη, παραλίες, δάση, αυξάνει τις φοροαπαλλαγές, τα προνόμια και τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου
Τα μέτρα έχουν στόχο την σωτηρία της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει παντού και η επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα δυναμώνει.
Στα εκβιαστικά τους διλήμματα απαντάμε:
Να χρεοκοπήσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας. Δουλειά για όλους, μόρφωση, Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.
Η υψηλή κερδοφορία τους, οι τεράστιες κρατικές χρηματοδοτήσεις και οι φοροαπαλλαγές δημιούργησαν το κρατικό χρέος. Αυτοί να πληρώσουν και όχι ο λαός.
Στην κυβέρνηση και την τρόικα απαντάμε: κάτω τα χέρια από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τις συντάξεις και τα Νοσοκομεία. Να καλύψει τώρα η κυβέρνηση τα τεράστια χρέη που έχει το κράτος προς τα Ταμεία και τους Οργανισμούς. Να πληρώσει η πλουτοκρατία.
Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις. Απορρίπτουμε τους μισθούς πείνας. Την ελαστική, μερική και ανασφάλιστη εργασία. Δεν ανεχόμαστε, δε συναινούμε στο να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας στη φτώχεια και την ανεργία, χωρίς δικαιώματα, για τα κέρδη των μονοπωλίων.
Δε δεχόμαστε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας χωρίς σύγχρονη, δημόσια, δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους. Χωρίς σύγχρονη, δημόσια και δωρεάν μόρφωση. Δε δεχόμαστε να ζήσουμε με σχολεία και Πανεπιστήμια στην υπηρεσία των μονοπωλίων και της αγοράς.
Να αποκρούσουμε όλοι μαζί τις νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο ηλεκτρικό ρεύμα. Για να σταματήσει το χαράτσι της περαίωσης σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζόμενων με «μπλοκάκι».
Να πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, να καταργηθούν τα προνόμιά τους, να φορολογηθούν με 45% τα κέρδη τους, να σταματήσουν οι τεράστιες νατοϊκές πολεμικές δαπάνες, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας.
Απορρίπτουμε το μνημόνιο διαρκείας, το μονόδρομο των μονοπωλίων της Ε.Ε. και των κομμάτων τους. Ανάπτυξη για το λαό, όχι για την πλουτοκρατία.
Η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου ήταν απέναντι από τα προβλήματα και τις ανησυχίες των εργαζομένων της πόλης μας.
Δείτε μόνο κάποια παραδείγματα από τους Εργατοπατέρες- εκπροσώπους των ΠΑΣΟΚ- ΝΔ-ΣΥΝ της Καλαμάτας.
Η εργοδοσία του Φιλοξένια αποφάσισε να βάλει λουκέτο στην επιχείρηση και να πετάξει στον δρόμο 30 οικογένειες και την ίδια στιγμή η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου ψάχνει λύσεις μέσω δικηγόρων και αρνείται να οργανώσει την πάλη των εργαζομένων. Αντίστοιχα έπραξαν και με τους εργαζόμενους της TOYOTA αλλά και σε εκατοντάδες απολύσεις που έγιναν στην πόλη μας.
Δεν έβγαλαν άχνα όταν δεκάδες συνάδελφοι μας σακατεύτηκαν στους χώρους δουλείας από την έλλειψη συνθηκών ασφαλείας. Όπως έγινε στα εργοτάξια της Π.Ο.Τ.Α., της Δικτύωσης ακόμα και στην κατασκευή του εργατικού κέντρου!!! κλπ. Κάνει τα στραβά μάτια στα χιλιάδες περιστατικά ανασφάλιστης εργασίας ακόμα και παιδικής εργασίας από τους μεγαλοεπιχειρηματίες της πόλης μας και βάζει πλάτη στην υποβάθμιση των Σ.Σ.Ε.
Η διοίκηση του ΤΕΙ αποφάσισε να πετάξει στον δρόμο οικότροφους σπουδαστές της Εστίας γιατί δεν είχαν να πληρώσουν το ενοίκιο που τους έχει επιβληθεί. Οι σπουδαστές με το ΜΑΣ και το ΠΑΜΕ οργάνωσαν μια σειρά από κινητοποιήσεις και η πλειοψηφία του Ε.Κ(ΝΔ- ΣΥΝ- ΠΑΣΟΚ) στάθηκε απέναντι. Ο αγώνας για δωρεάν σπουδές για τα παιδιά των εργατών δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτικών των κομμάτων τους.
Η εργοδοσία της επιχείρησης Κωτσόβολος μετά τις πρόσφατες απολύσεις 2 εργαζομένων λόγω μητρότητας!!! προχώρησε σε νέα απόλυση ,την ίδια στιγμή που καταγράφει τεράστια κέρδη από των ιδρώτα των εργαζομένων, ενώ οι εργατοπατέρες σφυρίζουν αδιάφορα γιατί τα κόμματα τους έχουν ψηφίσει όλα αυτά τα μέτρα.
Συμφωνούν με το πάγωμα μισθών η στην καλύτερη περίπτωση με αυξήσεις των 0,70 λεπτών που υπογράφει κάθε χρόνο η ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ .
Αντίστοιχη ήταν η στάση τους σε μια σειρά αλλά θέματα όπως η επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, η διακοπή της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών του αθλητικού σχολείου, το ζήτημα της πληρωμής από τους ίδιους τους μαθητές σε μια σειρά σχολικά υλικά, ακόμη και του πετρελαίου θέρμανσης κλπ. Επαναλαμβάνουμε πως αυτή η στάση τους δεν είναι τυχαία. Βλέπετε τα προβλήματα της Λαϊκής οικογένειας ούτε καν απασχολούν τους εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΝ.
Δεν είναι διατεθειμένοι να οργανώσουν έστω και μια συγκέντρωση και όταν το έκαναν ήταν άμαζες και με μπροστάρηδες τα κυβερνητικά στελέχη όπως έγινε στην τελευταία συγκέντρωση τους για το πολυτεχνείο. Στα 80 άτομα ο επικεφαλής της πορείας ήταν ο εκλεγμένος αντιπερειφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ και άλλα στελέχη του, η όπως σε κάθε πρωτομαγιά που κεντρικοί ομιλητές είναι οι κ. Δράκος και κ. Νίκας στελέχη της ΝΔ.
Έχουν γνώση των ευθυνών και φοβούνται την λαϊκή κατακραυγή γι’ αυτό και αρνούνται να συζητήσουν απολογισμό δράσης της προηγούμενης διοίκησης κάθε φορά που γίνονται αρχαιρεσίες στο εργατικό κέντρο.
Σε αντίθεση με τους συμβιβασμένους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησαν στην οργάνωση του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό πως την χρονιά που μας πέρασε το ΠΑΜΕ οργάνωσε πάνω από 30 συλλαλητήρια στην πόλη μας, καταλήψεις στην εφορία στην νομαρχία δεκάδες παραστάσεις διαμαρτυρίας. Σε κάθε απεργία οργάνωσε δεκάδες απεργιακές φρουρές με στόχο να οξύνει το μέτωπο με την εργοδοσία και να διευκολύνει τους εργαζόμενους να απεργήσουν. Πήρε πρωτοβουλίες για δεκάδες απολύσεις, παραβιάσεις των Σ.Σ.Ε., για την καταβολή δεδουλευμένων, για να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Χαρακτηριστικό  παράδειγμα είναι η κινητοποίηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ ενάντια στις απολύσεις 12 συναδέλφων από τα εργοτάξια του ΜΩΡΕΑ με αποτέλεσμα να ανακληθούν και οι 12 απολύσεις και την επόμενη μέρα οι συνάδελφοι μας να πάνε κανονικά στην δουλειά τους. Επισκεπτόμαστε εκατοντάδες χώρους δουλείας κάθε χρόνο με στόχο την ενημέρωση των εργαζομένων. Και τα παραπάνω είναι μόνο κάποιες από τις πρωτοβουλίες που πήραμε για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων. Δεν φτάνουν όμως μόνο αυτά. Το ΠΑΜΕ μπορεί και πρέπει να ισχυροποιηθεί και με την ψήφο σου αλλά και με την δική σου συμμετοχή στους αγώνες που έρχονται.
Δυναμώνουμε το συντονισμό και την κοινή δράση εργατών, αυτοαπασχολούμενων, μικρών και μεσαίων ΕΒΕ, φτωχών αγροτών, νεολαίας, γυναικών. Χτίζουμε τη λαϊκή συμμαχία ενάντια στο κεφάλαιο, μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, μπορούμε να διεκδικήσουμε ουσιαστικές κατακτήσεις. Μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας. Για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης όπου οι εργάτες θα καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν.
Οι προτάσεις μας ανταποκρίνονται στα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού, σε σύγκρουση και αντιπαράθεση με τα συμφέροντα μιας μικρής μειοψηφίας που έχει συγκεντρώσει στα χέρια της τα μέσα παραγωγής και ιδιοποιείται το μόχθο του λαού.
Μπορούν να ικανοποιηθούν, γιατί υπάρχουν όλες οι επιστημονικές, τεχνικές δυνατότητες, τα μέσα παραγωγής, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές. Το πολιτικό ζήτημα που πρέπει να λυθεί είναι να μπουν στην υπηρεσία του λαού. Παραγωγή για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των λίγων.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ παλεύουν και διεκδικούν:
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Κατοχύρωση ελεύθερων ΣΣΕ (Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας) ανά κλάδο.
Κατάργηση ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
Κατώτερος μισθός 1.400ευρώ.
Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ.
Μέτρα προστασίας των ανέργων. Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ για όλο το χρονικό διάστημα της ανεργίας.
Απαλλαγή από τους φόρους για τη λαϊκή οικογένεια με εισόδημα 40.000 ευρώ το χρόνο και 5.000 για κάθε παιδί.
Να υπολογίζονται στη φορολογία τα έξοδα για δαπάνες σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό κλπ.
Φορολογία των κερδών του κεφαλαίου με συντελεστή 45%.
Εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου για φοροδιαφυγή – εισφοροδιαφυγή.
Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
Κατάργηση των φόρων και τελών για Δήμο και ΕΡΤ.
Κανένας νέος κάτω των 18 χρονών έξω από το δημόσιο σχολείο.
Επιδότηση για κάθε φοιτητή που δεν μπορεί να στεγαστεί και να σιτιστεί από τις φοιτητικές εστίες με 600€ μηνιαίως στις οικογένειες ανέργων και γενικά για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 40.000€.
Κατοχύρωση του 35ωρου, 7ωρου, 5ήμερου και διασφάλιση της κυριακάτικης αργίας. Απαγόρευση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης και κάθε μορφής ανασφάλιστης εργασίας.
Υποχρεωτικά σύνταξη για όλους με 30 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας. Γενικά οι άντρες στα 60, οι γυναίκες στα 55 χρόνια. Για όσα επαγγέλματα ανήκουν στην κατηγορία βαρέα και ανθυγιεινά, μείωση 5 χρόνων και επέκταση στους αντίστοιχους κλάδους των βιοτεχνών. Κατώτατη σύνταξη για τους μισθωτούς στο 80% του βασικού μισθού των 1.400 ευρώ, δηλαδή 1.120 ευρώ το μήνα. Η βασική αυτή σύνταξη να ισχύει για όλα τα Ταμεία.
Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ Δ.Α.Σ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
ΓΙΑΝΝΑΚΕΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΟΥΚΟΥΜΗ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΟΥ
ΚΟΥΦΑΛΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΛΥΡΙΝΤΖΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΜΑΡΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΤΕΝΕΝΤΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΧΑΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΓΙΑ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΜΑΡΚΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
ΡΟΥΤΖΟΥΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ