Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2010 01:45

Αντώνης Καρδαράς: “Με έργα και χωρίς χρέη παραδίδουμε το δήμο"

Γράφτηκε από την

«Νοικοκυρεμένο» παραδίδει το Δήμο Τυρού ο δήμαρχος Αντώνης Καρδαράς στη νέα δημοτική αρχή του διευρυμένου Δήμου Νότιας Κυνουρίας, αφού όπως ανέφερε δεν υπάρχουν χρέη και όλα αυτά τα χρόνια ο δήμος λειτούργησε με διαφάνεια. Σημείωσε ακόμα ότι ο Δήμος Τυρού είναι τουριστικός και είχε πολλά προβλήματα στα οποία έπρεπε να δοθεί λύση. Προτεραιότητα, όπως ανέφερε ο κ. Καρδαράς, δόθηκε στην προβολή του δήμου. Εγινε προσπάθεια να τον γνωρίσουν και εκτός Αρκαδίας με τη δημιουργία DVD, με λευκώματα, φυλλάδια και διαφημίσεις μέσω τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, ώστε να υπάρξει προσέλκυση τουριστών για την ανάπτυξη της περιοχής και την στήριξη των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.
Επίσης ο κ. Καρδαράς υπογράμμισε ότι δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην καθαριότητα, και όπως είπε το στοίχημα το κέρδισαν αφού τόσο οι δημότες όσο και οι επισκέπτες έμειναν ικανοποιημένοι. Αναφέρθηκε ακόμη στο έργο επέκτασης του λιμενοβραχίονα στο αλιευτικό καταφύγιο: έργο που έδωσε λύση τόσο στους ψαράδες, αφού μπορούν να αράζουν στο λιμάνι, όσο και στους επισκέπτες που έρχονται με σκάφη.
Ενα ακόμα έργο που υλοποιήθηκε ήταν η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων του δήμου, αφού όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Καρδαράς, προέχει η υγεία των Δημοτών. Πρόσθεσε δε ότι συμμετείχαν σε προγράμματα και κατάφεραν, όσον αφορά τα δίκτυα ύδρευσης, να αντικαταστήσουν όλο το παλιό δίκτυο με κόστος 600 χιλιάδες ευρώ. Οπως διευκρίνισε, ο Δήμος Τυρού μέσω προγραμμάτων έλαβε ένα μεγάλο ποσό που φτάνει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Στα έργα που υλοποιήθηκαν περιλαμβάνεται και η κατασκευή νέου κοιμητηρίου που είχε ανάγκη ο Τυρός και τα Σαπουνακέικα, αφού τα κοιμητήρια που υπήρχαν στη θέση όπου βρίσκονταν, δεν ήταν προσβάσιμα στους κατοίκους. Ο δήμαρχος σημείωσε ακόμα ότι βελτίωσαν αρκετά και το δημοτικό οδικό δίκτυο το οποίο ήταν σε άθλια κατάσταση, ενώ έγιναν και έργα ανάπλασης σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα. Μεγάλη σημασία δόθηκε επίσης στην παραλία ενώ βελτιώθηκε και το θέατρο, η πλατεία που είχε ελλείψεις και το αγροτικό οδικό δίκτυο. Επιπλέον μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού κατασκευάστηκε χλοοτάπητας στο νέο γήπεδο έτσι ώστε οι νέοι να έχουν ένα χώρο ψυχαγωγίας. Διακόσιες χιλιάδες ευρώ διατέθηκαν για τα σχολεία, ενώ ένα από αυτά προορίζεται για λαογραφικό μουσείο, με τη μελέτη να είναι σχεδόν έτοιμη και 120 χιλιάδες ευρώ να παραδίδονται στην επόμενη δημοτική αρχή.
Ο δήμαρχος Τυρού Αντώνης Καρδαράς διευκρίνισε ότι υπάρχει έτοιμη μελέτη και για τον βιολογικό καθαρισμό και την επεξεργασία βοθρολυμμάτων με φυσικά συστήματα, έργο για το οποίο μάλιστα έχει αγοραστεί χώρος. Ανέφερε δε ότι έχουν μείνει κάποια έργα ανεκτέλεστα, σε άλλα από τα οποία έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις και άλλα που δεν έχουν προλάβει να γίνουν οι μελέτες. Ο κ. Καρδαράς επεσήμανε ότι λόγω της αναστολής των προγραμμάτων όπως ο «Θησέας» δεν μπόρεσαν να προωθήσουν 330 χιλιάδες ευρώ λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών, ενώ κλείνοντας τόνισε πως ο νέος δήμαρχος του διευρυμένου πλέον Δήμου Νότιας Κυνουρίας πρέπει να σταθεί στην προβολή του δήμου και να οργανώσει τις υπηρεσίες του για να μπορεί να παραγάγει έργο.

Ρεπορτάζ
Ελένη Τράκα


NEWSLETTER