Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013 08:13

Δεν κλήθηκε στη σύσκεψη ο Δήμος Μεσσήνης: "Καπέλο" Νίκα με την δράση των τσιγγάνων

Γράφτηκε από την

Σύσκεψη για την παραβατικότητα των τσιγγάνων θα γίνει σήμερα στην Καλαμάτα, αλλά δεν προσκλήθηκαν σε αυτή εκπρόσωποι του Δήμου Μεσσήνης. Την ίδια ώρα οι τσιγγάνοι είναι εξαγριωμένοι με τη Χρυσή Αυγή και απειλούν να πάρουν τα όπλα αν δεν τους προστατέψει η Πολιτεία.

Συγκεκριμένα χθες το απόγευμα ο Δήμος Καλαμάτας ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας του ότι στη σύσκεψη θα μετάσχουν ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο εισαγγελέας Δημήτρης Σταύρου, ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, καθώς και εκπρόσωποι των τσιγγάνων. Η "Ε" ρώτησε το δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο αν έχει προσκληθεί και αυτός απάντησε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τη σύσκεψη. Με δεδομένο ότι ο Δήμος Μεσσήνης αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με την τσιγγάνικη παραβατικότητα, η απουσία εκπροσώπων του από τη σύσκεψη μόνο ερωτηματικά μπορεί να δημιουργήσει για την αποτελεσματικότητα των αποφάσεων που θα ληφθούν. Το σίγουρο είναι ότι η παραβατικότητα των τσιγγάνων δεν έχει γεωγραφικά όρια και επομένως οι προσπάθειες για την μείωσή της δεν μπορούν να περιοριστούν στα σύνορα ενός δήμου.
Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Καλαμάτας είχε χθες το μεσημέρι συνάντηση με τον Μαρίνο Αναστασόπουλο, ο οποίος δήλωσε πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ρομ Νομού Μεσσηνίας.
Στη συνάντηση, ο Π. Νίκας τόνισε ότι "επιβάλλεται να πρυτανεύσει η λογική και η ψυχραιμία, να μη στοχοποιείται ολόκληρη η κοινωνική ομάδα των αθιγγάνων, αλλά και να προστατευθούν η περιουσία και η οικιακή και κοινωνική ειρήνη των κατοίκων στα πεδινά τοπικά διαμερίσματα του δήμου, όπου, πράγματι, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα".
Από την πλευρά του, ο Μ. Αναστασόπουλος δήλωσε ότι δεν είναι δυνατό να στοχοποιούνται στο σύνολό τους οι τσιγγάνοι, παρατηρώντας ότι η παραβατικότητα δεν αποτελεί αποκλειστική ιδιότητα των τσιγγάνων.