Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 10:39

Ζητούν ειδικό συνέδριο για καταγγελίες περί διαφθοράς οι δήμαρχοι της πελοποννήσου

Γράφτηκε από την

Ειδικό συνέδριο με θέμα τις αιτιάσεις περί διαφθοράς και αδιαφάνειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα ζητήσουν από τη διοίκηση της ΚΕΔΕ οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου.Την σχετική πρόταση κατέθεσε ο πρόεδρος της ΠΕΔ, δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, στην συνεδρίαση της Ενωσης, προχθές Δευτέρα το απόγευμα στην Τρίπολη.

 

Ο Π. Νίκας παρατήρησε ότι δεν μπορεί να θεωρούνται οι δήμαρχοι ως οι βασικοί υπεύθυνοι για την περιπέτεια στην οποία έχει μπει η χώρα μας.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Καλαμάτας επισήμανε ότι το ασαφές πλαίσιο του ''Καλλικράτη'', από κοινού με την πολυνομία που υφίσταται, δημιουργούν εμπλοκές και γραφειοκρατικά -κατά βάση- προβλήματα και καθυστερήσεις, είτε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, είτε από άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Πολιτείας -«αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι δήμαρχοι είναι και διεφθαρμένοι» παρατήρησε.

Στην ίδια συνεδρίαση, ανάλογες θέσεις ανέπτυξαν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου -με τον εισηγητή του θέματος, δήμαρχο Μεγαλόπολης Παναγιώτη Μπούρα, να σημειώνει ότι τους τελευταίους μήνες οι δήμαρχοι «βαφτίζονται» ως «διεφθαρμένοι», με σοβαρές συνέπειες για το κύρος του θεσμού, αλλά και για την προσωπική τους υπόσταση:

«Πρέπει να αντιδράσουμε, πρέπει να προστατευθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και η αξιοπρέπεια των αιρετών. Δεν γίνεται όλοι οι δήμαρχοι να θεωρούνται διεφθαρμένοι» σημείωσε ο δήμαρχος Μεγαλόπολης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης τόνισε ότι δεν διαφωνεί κανείς με τους ελέγχους, παρατήρησε ωστόσο ότι δεν μπορεί να διαμορφώνεται προκατάληψη για τους δημάρχους, την στιγμή που η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν διαχειρίζεται ιδιαίτερα μεγάλες πιστώσεις, συγκριτικά με το συνολικό ΑΕΠ.