Τρίτη, 23 Απριλίου 2013 07:35

Καμπανάκι σε δήμους για τα οικονομικά στοιχεία του 2012

Γράφτηκε από την
Καμπανάκι σε δήμους για τα οικονομικά στοιχεία του 2012

Κυρώσεις περιμένουν τους δήμους της Μεσσηνίας -εκτός των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος, που προκύπτουν συνεπείς- οι οποίοι φαίνεται ότι μέχρι τώρα δεν έχουν καταχωρίσει τα οικονομικά στοιχεία του 2012, αλλά και του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2013, στον Κεντρικό Κόμβο Διαλειτουργικότητας του υπουργείου Εσωτερικών.

 

Την προειδοποίηση αυτή -σύμφωνα με το πόρταλ aftodioikisi.gr- απευθύνει ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών Γιάννης Ιωαννίδης, με πρόσφατη εγκύκλιό του προς συνολικά 217 ΟΤΑ της χώρας, στους οποίους περιλαμβάνονται οι Δήμοι Καλαμάτας, Δυτικής Μάνης,  Οιχαλίας και Τριφυλίας.

Στην εγκύκλιο, όπως αναφέρεται στο εν λόγω πόρταλ, ο γ.γ. του υπουργείου προειδοποιεί ότι «η απουσία μέρους ή συνόλου των οικονομικών στοιχείων από τον κόμβο δύναται να επισύρει τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις», οι οποίες αφορούν «παρακράτηση της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, πρόστιμο επί των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, διοικητικές κυρώσεις».

Οπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Γ. Ιωαννίδης, η ασυνέπεια που έχουν επιδείξει οι 217 ΟΤΑ έχει ως συνέπεια να «εντοπίζονται ελλείψεις που παρακωλύουν την πλήρη λειτουργία του εν λόγω κόμβου, και προκαλούν χρονική υστέρηση στη μετάβαση στο συγκεκριμένο σύστημα παρακολούθησης».


NEWSLETTER