Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010 17:52

Απάντηση Πετράκου σε δηλώσεις Τατούλη

Γράφτηκε από την

Ο κ. Τατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του στην Τρίπολη, την Κυριακή, με τους προέδρους των Επιμελητηρίων και των Εμπορικών Συλλόγων της Περιφέρειας ουσιαστικά μας είπε: Πολίτες της Πελοποννήσου, πρέπει να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώνετε ακριβά και παντού «διόδια» για να έχετε υποδομές (οδικούς άξονες, μαρίνες, ακόμα και βιολογικούς καθαρισμούς) και ό,τι άλλο ζητήσετε. Όλα λοιπόν τα έργα θα τα δώσει ο κ. Τατούλης στους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους και οι Πελοποννήσιοι θα πληρώνουν ακριβά για τη χρήση τους.
Παρ’ ότι συναντήθηκε με τον κ. Ρέππα, όπως λέει, δεν έθεσε καν το ζήτημα της αύξησης των χρηματοδοτήσεων του ΕΣΠΑ προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και της ένταξης έργων από τα τομεακά προγράμματα του ΕΣΠΑ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Εμείς βέβαια αυτά τα λέγαμε προεκλογικά και δεν μας εκπλήσσει ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός και η παντελής έλλειψη διεκδικητικής λογικής από τον κ. Τατούλη. Ούτε βέβαια μας εκπλήσσει και η «παλαιοκομματική» του αντίληψη. Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί εκτός από παλαιοκομματισμός, κ. Τατούλη, το ότι με ευκολία υιοθετήσατε την άποψη του προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «να γίνει ένα ακόμη αεροδρόμιο και στην Τρίπολη»;
Η Πελοπόννησος, κ. Τατούλη, δεν χρειάζεται ένα ακόμη αεροδρόμιο. Αυτό που χρειάζεται και για το οποίο δεν μιλάτε καθόλου είναι ένα σύγχρονο δημόσιο σιδηροδρομικό δίκτυο.
Τέλος, κ. Τατούλη, εκτός από τα ζητήματα ουσίας, υποπέσατε και σε ένα «φάουλ» και επί της «διαδικασίας». Η ανακοίνωση για το ποιο έργο είναι προτεραιότητας δείχνει έλλειψη σεβασμού προς το Περιφερειακό Συμβούλιο με το «καλημέρα».
Κύριε Τατούλη, το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει και πρέπει να καθορίσει τις αρμοδιότητες και σεις οφείλετε και πρέπει να δείχνετε σεβασμό στο θεσμικό όργανο της Περιφέρειας στην οποία προΐστασθε.


Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»

Θανάσης Πετράκος


NEWSLETTER