Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010 17:55

Συνάντηση Μπεχράκη με Μαλαπάνη

Γράφτηκε από την

Αντιπροσωπεία του Δικτύου Ενεργών Πολιτών με επικεφαλής τον Σταμάτη Μπεχράκη συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 7 Δεκεμβρίου με τον νεοεκλεγέντα αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Χρήστο Μαλαπάνη.
Στη συζήτηση θίχτηκαν  απόψεις σχετικά με πλευρές λειτουργικότητας της μεταβατικής περιόδου, όπως διαμορφώνεται με την εφαρμογή του Καλλικράτη. Συζητήθηκαν  πλευρές  που άπτονται των σχέσεων Δήμου και Περιφέρειας.
Στο ζήτημα της μεταστέγασης υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας στο κτίριο του Διοικητηρίου, θεωρούμε ότι το Διοικητήριο ως κτίριο αυτοδιοικητικού χαρακτήρα θα πρέπει στο βαθμό του δυνατού να αξιοποιηθεί ως χώρος στέγασης υπηρεσιών του Δήμου, κάτι που καθίσταται πιο εφικτό μετά την κατάργηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και την ελευθέρωση των χώρων που χρησιμοποιούνταν από τις αντίστοιχες υπηρεσίες. Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει στον εξορθολογισμό της λειτουργίας των υπηρεσιών και στην εξοικονόμηση σημαντικών οικονομικών πόρων για το Δήμο.
Στο φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, στη συζήτηση κυριάρχησε η αντίληψη που αποτελεί και πάγια θέση του Δικτύου ότι μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από την ενίσχυση της ανακύκλωσης, τη διαλογή στην πηγή και τη μείωση του όγκου των παραγόμενων απορριμμάτων. Αυτός ο στόχος προϋποθέτει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών και το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών θα αναλάβει πρωτοβουλίες το αμέσως επόμενο διάστημα προς αυτή την κατεύθυνση.


NEWSLETTER