Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010 13:24

Δημοτική Εναλλακτική Κίνηση Πύλου - Νέστορος: "Συνεργασίες με όρους και προϋποθέσεις"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)"Οι συνεργασίες με όρους και προϋποθέσεις είναι βασικό στοιχείο της πολιτικής μας. Εχοντας απορρίψει για προφανείς λόγους τις συνεργασίες με κομματικά χρισμένους ηγέτες είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες, βάζοντας όρους και προϋποθέσεις που αφορούν το πολιτικό πλαίσιο, την λειτουργία του Δ.Σ., τον ρόλο του δημάρχου, αποκέντρωση εξουσιών και την προώθηση των σοβαρών πολιτικών ζητημάτων και την αντίθεση στην πολιτική του μνημονίου και της τρόικας".
Αυτό αναφέρει σε διακήρυξη η νεοσύστατη Δημοτική Εναλλακτική Κίνηση Πύλου-Νέστορος, που υπογράφεται από τους Νίκο Γαλανόπουλο, Ανδρέα Δαρειώτη, Παύλο Βασιλόπουλο, Νίκο Αθανασά, Δημήτρη Σιψά, Γιώργο Μιχαλόπουλο, Δημήτρη Δήμητρα, Ηλία Λίγγρη, Τάσο Φωτεινάκη, Παύλο Τσιρολιά, Γιάννη Κωνσταντόπουλο, Στασινό Καλογερόπουλο, Γιάννη Καλογερόπουλο, Στέφανο Στεφανόπουλο.
Οπως τονίζουν "μια δημοτική αρχή και ένα δημοτικό συμβούλιο για τη δική μας αντίληψη πρέπει να στηρίζει το πρόγραμμά του και τη δράση του σε πέντε βασικούς άξονες:
1. Βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον για ένα συνολικά διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης.
2. Ανάπτυξη όλων των δημόσιων υποδομών και υπηρεσιών, υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών ενάντια στην ιδιωτικοποίησή τους.
3. Λαϊκή συμμετοχή με την καθιέρωση θεσμών συμμετοχής όπως του συμμετοχικού προϋπολογισμού, των τοπικών δημοψηφισμάτων και τη συνεργασία με τους μαζικούς φορείς του δήμου.
4. Διαφάνεια στη διοίκηση και στις πρακτικές του δήμου.
5. Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής και πρωταγωνιστική συμβολή του δήμου στην ανάπτυξη μαζικών ενωτικών αγώνων".
Ως προϋποθέσεις συνεργασίας η κίνηση θέτει ζητήματα που αφορούν: Τη δομή και λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και το ρόλο του δημάρχου. Τα τοπικά συμβούλια. Τον κοινωνικό χαρακτήρα και την ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου. Τη διασφάλιση της συμμετοχής της νεολαίας στα κοινά με την λειτουργία συμβουλίων νέων.
Στην ανακοίνωση γίνεται αναλυτική αναφορά για ειδικότερα προβλήματα της περιοχής που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων. Την αγροτική πολιτική συμπαράταξη και προώθηση των αγροτικών ζητημάτων. Την κοινωνική πολιτική. Τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Τα οικολογικά θέματα. Το Μηναγιώτικο φράγμα. Τη Μαρίνα Πύλου. Το εθνικό-επαρχιακό δίκτυο (Ριζόμυλος- Πύλος-Μεθώνη, Κυπαρίσσια-Πύλος-Μεθώνη-Κορώνη-Πεταλίδι, Πύλος -Καλλιθέα-Λογγά, Ρωμανού-Κορυφάσιο -Σουληνάρι κ.λπ.). Την τουριστική προβολή και ανάπτυξη. Την ύδρευση και αποχέτευση και άλλα τοπικά θέματα.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER