Παρασκευή, 10 Μαϊος 2013 15:25

Εργασίες κατόπιν εορτής στην παραλία της Μπούκας (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Δυσαρεστημένοι έφυγαν οι επισκέπτες του Πάσχα, από την εικόνα της παιδικής χαράς στην Μπούκα και την κατάσταση των γηπέδων. Αναγνώστες τηλεφώνησαν στην "Ε" για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με την ελλιπή συντήρηση στην παιδική χαρά, τις μπασκέτες χωρίς ταμπλό και στεφάνη, αλλά και τις κλειδωμένες τουαλέτες γυναικών και ατόμων με αναπηρία.

 

Πάντως, όπως επεσήμαναν και οι αναγνώστες, η παραλία ήταν καθαρή - και χθες εργαζόμενοι του Δήμου Μεσσήνης έκαναν εργασίες... κατόπιν εορτής. 

Πηγαίνοντας χθες στην παραλία της Μπούκας διαπιστώσαμε ότι οι κούνιες που έλειπαν ανήμερα το Πάσχα (οπότε ο χώρος δέχτηκε πλήθος επισκεπτών) είχαν αντικατασταθεί και βαφτεί. Βαμμένα ήταν και τα υπόλοιπα παιχνίδια στην παιδική χαρά, τα οποία ωστόσο χθες παρέμεναν άδεια - ενώ τις ημέρες του Πάσχα που τα χρησιμοποίησαν τα παιδιά είχαν ορατά τα σημάδια από το χειμώνα και τους βανδαλισμούς. Εν τω μεταξύ, όπως είδαμε χθες, κάποιες ζημιές όπως σπασίματα στα ξύλινα παιχνίδια, αλλά και το χαλασμένο "γύρω - γύρω" δεν είχαν αποκατασταθεί. Επίσης υπάρχουν τσιμεντένια παγκάκια στα οποία φαίνονται τα σίδερα, ενώ και ο ξύλινος φράχτης στην παιδική χαρά είναι σπασμένος και σχεδόν σαπισμένος. 

Καλύτερη ήταν χθες η κατάσταση με τις καμπίνες, οι οποίες είχαν διορθωθεί και βάφονταν. Ακόμη συνεχίζονταν τα κλαδέματα και οι καθαρισμοί, αν και τα κλαδιά από τις δάφνες στην παιδική χαρά φαίνονταν ότι είχαν κοπεί και αφεθεί εκεί επί μέρες.

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι το Πάσχα έπεσε φέτος αργά και ο ζεστός καιρός ευνοούσε το μπάνιο στην παραλία θα έπρεπε να κινητοποιήσει νωρίτερα τους αρμόδιους του Δήμου Μεσσήνης, για να είναι όλα στην εντέλεια και να μη φύγουν με παράπονο οι επισκέπτες μας. 

 

Ν.Κ.