Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2010 17:45

Συναντήσεις Πετράκου με Δράκο και Μαλαπάνη

Γράφτηκε από την

Συναντήσεις είχε ο επικεφαλής της «Συνεργασίας για τη Μεσσηνία» Θανάσης Πετράκος, σήμερα Πέμπτη με τον νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δ. Δράκο και το νεοεκλεγέντα αντιπεριφερειάρχη και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Ν.Σ. κ. Χρήστο Μαλαπάνη.
Στις συναντήσεις αυτές ο Θανάσης Πετράκος έθεσε δύο σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την Κορώνη και την Ανατολική Πυλία.
1) Για το λιμάνι της Κορώνης:
Τόνισε ότι προκειμένου να υπάρξει ολοκληρωμένη προστασία στο κατεστραμμένο λιμάνι που ανακατασκευάζεται αυτή την περίοδο, προκειμένου να επανέλθει στην προτέρα κατάσταση πριν τη διάλυσή του από τη θαλασσοταραχή και για να υπάρξει στοιχειώδης προστασία και της περιουσίας των ψαράδων, αλλά και της παραλιακής ζώνης της Κορώνης, επιβάλλεται να ενισχυθεί άμεσα το λιμάνι με επιπλέον φυσικούς ογκόλιθους. Σημείωσε δε ότι αυτό μπορεί να γίνει τώρα που υπάρχει και εργάζεται ο πλωτός γερανός.
Οι κύριοι Δράκος και Μαλαπάνης συμφώνησαν με τις προτάσεις του Θανάση Πετράκου. Ο κ. Δράκος έδωσε εντολή στις υπηρεσίες να εξετάσουν το θέμα για να υλοποιηθεί η πρόταση που κατέθεσε ο επικεφαλής της «Συνεργασίας για τη Μεσσηνία» Θ. Πετράκος.
Τέλος, για το ίδιο θέμα, ο Θανάσης Πετράκος τόνισε ότι είναι ανάγκη να εξασφαλιστούν οι πιστώσεις για την ολοκληρωμένη προστασία της Κορώνης και αποκατάσταση του λιμανιού.
2) Για το δρόμο Ριζόμυλο – Κορώνη:
Με δεδομένο ότι στο πρώτο τμήμα από Ριζόμυλο έως έξοδο Καλαμακίου (χ.θ. 0+000 έως 10+160) υπάρχει πλήρης μελετητική ωριμότητα, το έργο μπορεί και πρέπει να ενταχθεί άμεσα στο ΕΣΠΑ και να προχωρήσει η διαδικασία κήρυξης της απαλλοτρίωσης.
Ο Θανάσης Πετράκος για μια ακόμη φορά τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να καθυστερεί η ένταξη τουλάχιστον του τμήματος αυτού στο ΕΣΠΑ, όταν είναι γνωστό ότι είναι το πρώτο έργο του Ν. Μεσσηνίας που έχει πλήρη μελετητική ωριμότητα.
Τέλος δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο δύο χρόνια τώρα να καθυστερεί η παράδοση της μελέτης και των υπόλοιπων 20 χλμ. διότι η κυβέρνηση δεν πληρώνει τη μελέτη, με αποτέλεσμα να μην παραδίδεται η μελέτη των τεχνικών έργων.

Από το συνδυασμό "Συνεργασία για τη Μεσσηνία"