Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013 10:05

Κακοδιοίκηση στο Δήμο Καλαμάτας καταγγέλλει ο Χρήστος Σταθόπουλος

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κακοδιοίκηση στο Δήμο Καλαμάτας καταγγέλλει ο Χρήστος Σταθόπουλος

Το Δήμο Καλαμάτας για κακοδιοίκηση καταγγέλλει ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Σταθόπουλος, επισημαίνοντας πως θα απευθυνθούν στις αρμόδιες δημόσιες αρχές.

Σε χθεσινές του δηλώσεις επικρίνει τους διοικούντες του δήμου για τη νέα μετακίνηση της πολιτικής μηχανικού Σταυρούλας Αγρίου στη διεύθυνση του ΚΕΠ και τους κατηγορεί για απαξίωση των υπαλλήλων, καθώς και για παράβαση καθήκοντος και ανικανότητα διοίκησης στους Παιδικούς Σταθμούς. Και κατηγορεί τους διοικούντες πως «έχουν την άποψη ότι είναι μαγαζί τους και μπορούν να τοποθετούν τους αρεστούς και όχι τους άριστους».
Ο κ. Σταθόπουλος, αρχικά, εκφράζει την αντίδρασή του στις απολύσεις 40.000 υπαλλήλων που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Σημειώνει ότι «οι απολύσεις στα νομικά πρόσωπα των δήμων που παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες, είναι η χαριστική βολή για το κοινωνικό κράτος. Το συνδικαλιστικό κίνημα είναι απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές και τις καταδικάζει». Και κάλεσε όλο τον κόσμο «να παλέψουμε να μην περάσουν».
Καταγγέλλοντας το Δήμο Καλαμάτας για κακοδιοίκηση, κάνει λόγο για πολλαπλά φαινόμενα απαξίωσης υπαλλήλων. Αναφερόμενος στη μετακίνηση της Στ. Αγρίου στο ΚΕΠ, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, εκτιμά πως «στα ΚΕΠ πρέπει να προΐστανται διοικητικοί υπάλληλοι. Οι πολιτικοί μηχανικοί έχουν άλλο αντικείμενο, είναι πολυτέλεια να τους βάζουμε σε διοικητικές θέσεις. Είναι απαξίωση του πολιτικού μηχανικού και του υπαλλήλου. Αν υπάρχει ανεπάρκεια, υπάρχει άλλος τρόπος να το αντιμετωπίσεις, αλλά δεν υπάρχει, γιατί επαίνους έχουμε ακούσει». Ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι μια τέτοια μετακίνηση «πλήττει την υπηρεσιακή κι επαγγελματική υπόσταση που αποτελούν συστατικά στοιχεία της προσωπικότητας των εργαζομένων και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της προσωπικότητας σε συνδυασμό με τις συνταγματικές εγγυήσεις σταδιοδρομίας και εξέλιξης των δημοσίων υπαλλήλων».
Προβλέποντας πως »ο δήμαρχος θα πει ότι προβλέπεται από τον οργανισμό», αναφέρει ότι «τέτοιοι οργανισμοί δεν υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και είναι υπόλογοι έναντι των πολιτών που υπηρετούν».
Για τους παιδικούς σταθμούς είπε ότι κατ’ εξακολούθηση συμβαίνουν απαράδεκτα πράγματα, σημειώνοντας πως «οι διοικούντες έχουν την άποψη ότι είναι μαγαζί τους και μπορούν να τοποθετούν τους αρεστούς και όχι τους άριστους». Μίλησε για διώξεις υπαλλήλων που είναι στη διοίκηση του συνδικάτου, που τους έχουν μεταθέσει και αποδυναμώσει τις υπηρεσίες και προσπαθούν να τους εκθέσουν και να τους απαξιώσουν. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «μητέρα νηπίου απείλησε κι εξύβρισε το προσωπικό και η προϊσταμένη της υπηρεσίας διενήργησε ΕΔΕ σε βάρος του προσωπικού. Και αυτό παρότι η μητέρα ομολόγησε ότι αυτά τα δημιουργεί σκόπιμα και πως θα συνεχίσει και με άλλες απειλές». Ο κ. Σταθόπουλος είπε ότι πρόκειται για «παράβαση καθήκοντος και ανικανότητα διοίκησης, αν δεν καταλογίσουμε σκοπιμότητα». Και πρόσθεσε πως «και στο νέο οργανισμό φωτογραφίζουν αρεστούς, θέλουν να βάλουν τους δικούς τους».
Τόνισε ότι καταγγέλλουν τη διοίκηση του Δήμου Καλαμάτας ως κακή διοίκηση και δήλωσε πως «θα απευθυνθούμε αρμόδιες δημόσιες αρχές. Δεν είναι τσιφλίκι κανενός η δημόσια υπηρεσία». Ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι θα πάνε στον Εισαγγελέα κι ενημέρωσε πως από το καλοκαίρι του 2012 έχουν απευθυνθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά ακόμα δεν έχουν πάρει απάντηση.
Παρατήρησε ότι «κάναμε προσπάθεια να τους αφυπνίσουμε ότι υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και όχι προσωπικά κι εκλογικά συμφέροντα». Εκτίμησε ότι «είναι πολυτέλεια να απαξιώνουμε τις κοινωνικές υπηρεσίες. Να ρίχνουμε μηχανικούς στα ΚΕΠ και να απαξιώνουμε παιδαγωγούς και να αποφασίζουν άλλοι για το παιδαγωγικό έργο».
Για την καθυστερημένη αντίδραση στο θέμα της κ. Αγρίου απάντησε ότι «περιμέναμε ότι ο δήμαρχος θα ανακαλούσε την απόφασή του».
Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER