Σάββατο, 08 Ιουνίου 2013 14:02

Νέα σύσκεψη στην Αθήνα για τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο

Γράφτηκε από τον

 

Νέα σύσκεψη για το θέμα της προσωρινής διαχείρισης των σκουπιδιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συγκληθεί στην Αθήνα, τις επόμενες ημέρες, με πρωτοβουλία του υφυπουργού Ανάπτυξης, αρμόδιου για θέματα ΕΣΠΑ, Κυριάκου Βιρβιδάκη.

 

Θα προηγηθεί, την ερχόμενη Τρίτη 11 Ιουνίου, συνάντηση στο Δημαρχείο Καλαμάτας του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη -τόσο για το πιο πάνω θέμα, όσο και για θέματα οδικών αξόνων του νομού.

 

Ο Κυρ. Βιρβιδάκης προήδρευσε χθες Παρασκευή, στην Τρίπολη, σε σύσκεψη που συγκλήθηκε από το γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα προκειμένου να εξεταστεί η πρόοδος στο θέμα της διαχείρισης.

 

Σε αυτή μετείχαν, μεταξύ άλλων, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο δήμαρχος Τρίπολης και πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Γιάννης Σμυρνιώτης, καθώς και άλλοι δήμαρχοι.

 

Από την πλευρά του, ο Π. Νίκας, μιλώντας στην “Ε”, εξέφρασε σοβαρό προβληματισμό για την απουσία προόδου στο θέμα της προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων:

 

“Δεν έχει γίνει τίποτα, η κατάσταση είναι δραματική” δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλαμάτας.