Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010 13:41

Πετράκος με Μπέζο για υγεία στην Κορώνη

Γράφτηκε από την

Συνάντηση με το διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργο Μπέζο είχε την Παρασκευή το μεσημέρι ο νομαρχιακός σύμβουλος της "Συνεργασίας" Θανάσης Πετράκος, με θέμα τα προβλήματα στην παροχή υγείας στο Δήμο Κορώνης και την ανάγκη αναβάθμισης των υπηρεσιών.
Ο κ. Πετράκος τόνισε ότι η περιοχή της Κορώνης βρίσκεται στη μεγαλύτερη απόσταση -σε σχέση με κάθε άλλη περιοχή- τόσο από τα Κέντρα Υγείας Πύλου και Μεσσήνης όσο και από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Σημείωσε δε ότι η μεγάλη αυτή απόσταση και η έλλειψη ασθενοφόρου έχει στοιχίσει τη ζωή τα τελευταία 2 χρόνια σε αρκετούς ανθρώπους και σε νέα παιδιά. Για το λόγο αυτό ζήτησε καταρχάς να γίνει κέντρο εφημερίας στην Κορώνη διότι σήμερα μετά το μεσημέρι δεν υπάρχει ιατρός. Επιπλέον, να ενισχυθεί σύντομα το αγροτικό ιατρείο με νοσηλεύτρια, αλλά και να βρεθεί λύση για τους οδηγούς του ασθενοφόρου -σε συνεργασία και με τους δήμους- ώστε να υπάρχει ασθενοφόρο όλο το χρόνο κι όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Πετράκου, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας τού είπε πως είναι δύσκολο να λειτουργήσει κέντρο εφημερίας και παρέπεμψε την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή Κορώνης - Αίπειας για όταν θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Ανατολικής Πυλίας. Οσον αφορά τα άλλα αιτήματα, ο κ. Μπέζος δεσμεύτηκε να τα εξετάσει και να προσπαθήσει να δώσει λύση.