Τρίτη, 06 Αυγούστου 2013 10:37

Ο Νίκας επιμένει για εγκατάσταση τσιγγάνων σε Μπιρμπίτα - Μακαρία

Γράφτηκε από τον
Ο Νίκας επιμένει για εγκατάσταση τσιγγάνων σε Μπιρμπίτα - Μακαρία

Επιμένει ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας για την Μπιρμπίτα και τη Μακαρία, όπου προτείνει να φιλοξενηθούν οι τσιγγάνοι, στα δύο οικόπεδα που αγοράστηκαν γι’ αυτό το σκοπό.

Σημειώνει μάλιστα πως θα κινηθεί για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων των τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα, πίσω από το Πολυκλαδικό.
Απαντώντας στους τσιγγάνους που εκδιώχθηκαν από τα Παλιάμπελα και ζητούν έναν τόπο για να μείνουν, αλλά και στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά που διαφωνεί με την Μπιρμπίτα λόγω «γκέτο», ο κ. Νίκας υπενθύμισε χθες ότι με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν αγοραστεί 120 στρέμματα σε Μπιρμπίτα και Μακαρία, που είναι για τους τσιγγάνους. «Είναι το μοναδικό οικόπεδο που έχουν οι τσιγγάνοι. Δεν είναι οικόπεδά τους οι δρόμοι, τα δημοτικά και άλλα γήπεδα», επεσήμανε ο δήμαρχος. Τόνισε ότι δεν είναι συνετό να κατασκευάζουν παράγκες στους δρόμους και μίλησε για ζητήματα υγείας και ευρυθμίας της πόλης. Είπε για την κατάσταση στην Αγία Τριάδα ότι «δεν πάει άλλο» και ενημέρωσε πως ετοιμάζεται φάκελος για τα αυθαίρετα κτίσματα και θα ζητηθεί η κατεδάφισή τους.
Ο κ. Νίκας ζήτησε να αξιοποιηθούν τα οικόπεδα για τα οποία έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια ευρώ, μαζί με τα έργα που έγιναν. Παρατήρησε δε ότι δεν είναι μόνο δουλειά του δημάρχου, που πρέπει να απολογηθεί στον εισαγγελέα και τη δικαιοσύνη.
Οσον αφορά τα αιτήματα από την πλευρά των τσιγγάνων, συνέστησε... «να μη μου λένε για νεροχύτες, ας δούμε τις παράγκες και τις σκηνές». Και πρόσθεσε πως «έχει περισσέψει η φτώχεια και η ανεργία στην πόλη. Υπάρχει κόσμος που δεν έχει δουλειά και σπίτι για να μείνει».
Προέτρεψε «να βοηθήσουν όλοι ώστε τα 120 στρέμματα να διατεθούν για το σκοπό που αγοράστηκαν», σχολίασε πως τα οικόπεδα αυτά «δεν αγοράστηκαν για πατατοχώραφα» και είπε ότι υπάρχουν όλες οι αδειοδοτήσεις.
Από την άλλη πλευρά ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε ότι «η επιμονή μου θα είναι συνεχής προς το κράτος, όπως και η προσπάθειά μου για τη βελτίωση της ζωής των τσιγγάνων», κάνοντας λόγο για θέματα μόρφωσης, τροφής, υγιεινής και πρόνοιας.


NEWSLETTER