Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2013 10:52

Κατά της ένταξης στον ΟΑΕΕ και ο Δήμος Πύλου - Νέστορος

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κατά της ένταξης στον ΟΑΕΕ και ο Δήμος Πύλου - Νέστορος

Κατά της ένταξης των μικροεπαγγελματιών των χωριών στον ΟΑΕΕ, τάσσεται με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος.

Ο δήμος εκφράζει τη δυσαρέσκειά του και προτείνει την κατάργηση του σχετικού νόμου και τη λήψη σχετικής απόφασης από την ΚΕΔΕ.
Το Δ.Σ.  Πύλου - Νέστορος «πιστεύει ότι η ένταξη των ασκούντων εμπορική δραστηριότητα  σε χωριά  κάτω των 2.000 κατοίκων στην ασφάλιση ΟΑΕΕ, θα σημάνει την ολοκληρωμένη οικονομική και κοινωνική καταρράκωση αυτών των επαγγελματιών που συνήθως είναι ένας υπερήλικας καφετζής ή κουρέας ή μία κομμώτρια, που η παρουσία τους τονώνει κατεξοχήν την κοινωνική ζωή του χωριού. Αποτέλεσμα της εφαρμογής του μέτρου θα είναι το κλείσιμο αυτών των καταστημάτων ή ενίοτε η παράνομη λειτουργία κάποιων εξ αυτών».
Παρατηρεί ότι «ο Δήμος Πύλου - Νέστορος είναι κατεξοχήν αγροτικός δήμος με 65 χωριά που μεριμνά για την οντότητα και όσο το δυνατόν αξιοπρεπή καθημερινότητα αυτών των κοινωνιών» και τονίζει: «Ειδικότερα σε μια δύσκολη για όλους οικονομική περίοδο που παρατηρείται η επιστροφή στο χωριό, αλλά και επιβάλλεται και ο σεβασμός όλων και προς αυτών των μικρών κοινωνιών που ήδη αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα άμεσης πρόσβασης σε δημόσιους οργανισμούς, βάλλονται από κρούσματα παραβατικότητας ενώ οι ευκαιρίες κοινωνικοποίησης και διασκέδασης είναι περιορισμένες, η ένταξη των επαγγελματιών που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια άδικη και άνιση μεταχείριση αυτών των επαγγελματιών».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER