Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013 12:42

Επίθεση Λιακουνάκου στη Νικολάκου

Γράφτηκε από την

Με επιστολή της η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας Βενετία Λιακουνάκου απαντά επιθετικά στα όσα είπε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου αναφορικά με τα σκουπίδια.

Αναλυτικά η επιστολή της κ. Λιακουνάκου έχει ως εξής: 

"Συναδέλφισσα στην αυτοδιοίκηση Ντίνα Νικολάκου,

Με αφορμή το δημοσίευμά σου με φόντο τα σκουπίδια και τη διαμάχη σου με το δήμαρχο Καλαμάτας, κατ' επέκταση με τη δημοτική αρχή δηλαδή όλους εμάς τους εκλεγμένους στο συνδυασμό του, θα ήθελα να κάνω τις εξής παρατηρήσεις.

Είσαι επιεικώς απαράδεκτη όταν χρησιμοποιείς εκφράσεις όπως “τσάμπα μάγκες” “απελπισμένοι πολιτικάντηδες'”, “πολιτική σουπιά” κ.λπ. που δε σε τιμούν ως εκλεγμένη. Τέτοιες φράσεις ξεφεύγουν από τα όρια των πολιτικών απαντήσεων και δε συνάδουν με τη συμπεριφορά που οφείλουμε να έχουμε οι εκλεγμένες στα διάφορα αξιώματα.

Αφήνεις υπονοούμενα για ύποπτες αναθέσεις του δημάρχου Καλαμάτας. Αν έχεις στοιχεία οφείλεις και έχεις την υποχρέωση να τα καταθέσεις στον κ. εισαγγελέα προκειμένου να λογοδοτήσει ο δήμαρχος ενώπιον της δικαιοσύνης. Γράφεις για ύποπτες κατ' εξακολούθηση μάλιστα αναθέσεις σε υπόδικους, δηλαδή με απλά λόγια ο δήμαρχος συνεργάζεται με υπόδικους παρανόμως για θέματα του δήμου, και εμείς οι εκλεγμένοι σύμβουλοί του τον καλύπτουμε. Σου δηλώνω ότι δεν καλύπτω καμιά παράνομη συνεργασία κανενός (συμφωνούν με τη θέση  μου και συνάδελφοί μου), σε καλούμε για μια ακόμη φορά να πας στον εισαγγελέα, διαφορετικά θα είσαι μια κοινή συκοφάντης. Τα υπονοούμενα αποτελούν πολιτικό έγκλημα, παραπλανούν τους πολίτες και κατεβάζουν το επίπεδο των πολιτικών προσώπων στα μάτια των δημοτών. Επιπλέον φανερώνουν την επιπολαιότητα, την ανευθυνότητα όσων τα διαχέουν.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρθηκε σε αριθμούς και κόστος μεταφοράς. Είθισται να αναφερόμαστε σε ευρώ. Πες μας πόσο θα στοιχίσει ο τόνος. Οι μειώσεις των δημοτικών τελών εξαρτώνται από τα κόστη. Οι συνδημότες μας και εμείς θα τα πληρώσουμε, εκτός και αν έχει προβλεφθεί η Περιφέρεια να αναλάβει και το κόστος μεταφοράς, οπότε πραγματικά θα ελαφρύνουμε οικονομικά τους δημότες. Λαϊκίζεις ασύστολα όταν αφήνεις εντυπώσεις για μειώσεις δημοτικών τελών χωρίς να παραθέτεις οικονομικά στοιχεία. Αυτά και αν είναι παιχνίδια πολιτικού εντυπωσιασμού. Οι πολίτες της Καλαμάτας ζητούν συγκεκριμένες, κοστολογημένες απαντήσεις και όχι αφηρημένες, γενικές και αόριστες που δε λένε τίποτα, όπως οι δηλώσεις σου του τύπου “το κόστος διαχείρισης μειώνεται σημαντικά”. 

Κατά τα άλλα ποσώς ενδιαφέρει τους πολίτες αν παινεύεστε για το πρότυπο εθνικό μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων και αν περηφανεύεστε στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτό έλειπε τώρα να κάνουμε και σημαία μας ένα θέμα που έπρεπε να έχει λυθεί από συστάσεως του ελεύθερου ελληνικού κράτους. Και λύση έχετε υποχρέωση να δώσετε και χαμηλές τιμές μεταφοράς πρέπει να πετύχετε. Αποτελεσματικότητα με το λιγότερο κόστος.

Αναφέρεσαι σε “όραμα για την πόλη” του οποίου στερείται ο Νίκας και η δημοτική αρχή. Μου φέρνεις στο μυαλό τους πάλαι ποτέ οραματιστές Σημίτη, Παπανδρέου και τους συνεργάτες τους -να πού μας οδήγησαν- ήσουν μαζί τους άλλωστε ως προοδευτική όταν κάποιοι της Δεξιάς της επάρατης, όπως λέγατε, φωνάζαμε για την ασυδοσία που επικρατούσε. Ησασταν εσείς οι αριστεροί του κινήματος, οι οραματιστές και οι προοδευτικοί που κατεβάζατε τον κόσμο στο δρόμο απέναντι στην όποια προσπάθεια για μεταρρύθμιση, αξιολόγηση κ.λπ. Περασμένα, επί του παρόντος δεν γνωρίζω τι γίνεται με σας τους οραματιστές στο Β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, αλλά στον πρώτο τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Πολλοί είμαστε οι εκλεγμένοι που αναγκαζόμαστε λόγω έλλειψης προσωπικού να δουλεύουμε στην πόλη. Δεν πετάμε στα σύννεφα. Η τρέχουσα κατάσταση επιβάλλει λιγότερα οράματα και περισσότερη πράξη. Εργάτες της αυτοδιοίκησης κυριολεκτικά, εργάτες της πόλης και των κοινοτήτων όλοι οι πρόεδροι. Μια μέρα μαζί μας θα σε πείσει. Ξέρεις, όνειρα υπάρχουν... λεφτά δεν υπάρχουν και οι πολίτες έχουν ξεπεράσει τα όριά τους. Γι' αυτό λοιπόν βαδίζουμε μαζί με το δήμαρχο προσγειωμένα και νοικοκυρεμένα, αυτό έχει ανάγκη ο τόπος για να πάει μπροστά. 

Γράφεις για το Νίκα και τον πολιτικό του χώρο, δικό του ασφαλώς θέμα. Εσύ τελικά θα κρίνεις τους πάντες (τι κάνουν τα χρίσματα) θα γίνεις βασιλικότερη του βασιλέως. Εγώ ως δεξιά είμαι αντίθετη στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τη φοροεισπρακτική λαίλαπα, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, την τυφλή υποταγή στους δανειστές, τη σταλινιστική διακυβέρνηση της χώρας κ.λπ.

Επί τη ευκαιρία τι γίνεται με τη γη των τσιγγάνων; Οι τσιγγάνοι θα πρέπει να πάνε στην Μπιρμπίτα για να μην πω και στη Μακαρία. Τα περί γκετοποίησης είναι αστεία και ανυπόστατα. 

Εμείς που έχουμε εκλεγεί με το Νίκα δίνουμε καθημερινή μάχη μαζί του για το δήμο και τους πολίτες. Ολοι οι πρόεδροι και οι αντιδήμαρχοι συζητάμε σε εβδομαδιαία βάση με το δήμαρχο τα προβλήματα, τα οικονομικά του δήμου. Πιστοί στο πρόγραμμά μας υπηρετούμε τους συνδημότες μας καταβάλλοντας όλες μας τις δυνάμεις. Είμαστε ειλικρινείς, προσπαθούμε να είμαστε αποτελεσματικοί και όχι απαραίτητα αρεστοί. Αυτό οι συνδημότες μας το γνωρίζουν.

Επιπλέον δημοκρατικά και ελεύθερα σκεπτόμενοι, σεβόμαστε το δικαίωμα και την επιθυμία όλων των συνδημοτών μας να είναι υποψήφιοι για το δημαρχιακό θώκο. Μπορούμε να συζητάμε, να αντιπολιτευόμαστε, να διαφωνούμε και να συμφωνούμε ψύχραιμα και πολιτισμένα. Ολα αυτά είναι λογικά και δηλωτικά πολιτικού πολιτισμού.

Οι εκφράσεις σου “πολιτική παραζάλη και τρικυμία” μένουν ασχολίαστες διότι προφανώς αναφέρεσαι στο δικό σου ψυχοσυναισθηματικό κόσμο.