Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013 12:46

Οι δήμαρχοι περιμένουν ενημέρωση από Τατούλη

Γράφτηκε από τον

Τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη περιμένουν οι δήμαρχοι της Περιφέρειας τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, να τους ενημερώσει για την οριστική και την προσωρινή διαχείριση των σκουπιδιών, μετά την επιλογή του προσωρινού μειοδότη, της εταιρείας "ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή" στο διεθνή διαγωνισμό με ΣΔΙΤ.

Ο κ. Τατούλης έδωσε τη Δευτέρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο κάποιες απαντήσεις - ορισμένα στοιχεία, με αιχμές κυρίως προς το δήμαρχο Καλαμάτας Π. Νίκα, απαντώντας στις επικρίσεις του τελευταίου περί αδιαφάνειας της Περιφέρειας, έλλειψης συμμετοχής και απουσίας ενημέρωσης των δήμων.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι δήμαρχοι περιμένουν από τον κ. Τατούλη συγκεκριμένες απαντήσεις σε ζητήματα που καίνε, όπως: Για το πόσα ακριβώς θα πληρώνουν στον ανάδοχο; Τα 61 ευρώ ο τόνος που προβλέπεται θα έχουν ΦΠΑ; Τη μεταφορά στο εργοστάσιο δε θα την πληρώνει ο δήμος; Τη μεταφορά στο σταθμό μεταφόρτωσης ποιος θα την πληρώνει; Και από πότε θα πρέπει να μειώσουν τα τέλη οι δήμοι; Ή εκείνοι που έχουν χωματερές θα πρέπει να μειώσουν τα τέλη;
Ουσιαστικά στη συνεδρίαση της Δευτέρας ξεκινάει και η λειτουργία του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ και οι δήμαρχοι θα πρέπει να συζητήσουν και να αποφασίσουν και για την προσωρινή διαχείριση στο μεταβατικό στάδιο, μέχρι την ανάληψη της διαχείρισης από τον ανάδοχο του διεθνούς διαγωνισμού της Περιφέρειας.