Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010 14:17

Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής τελικά οι δημαιρεσίες: “Κατά συνείδηση” ο Νίκας και… αμαρτίαν ουκ έχει

Γράφτηκε από την

“Θα πράξω κατά συνείδηση και συνεπώς τυχόν λάθη είναι συγχωρητέα” τόνισε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στην τοποθέτηση αντιδημάρχων και επικεφαλής των υπόλοιπων νομικών προσώπων. Πάντως ο κ. Νίκας δείχνει σταθερός στη θέση του για ανανέωση προσώπων στο ηγετικό σχήμα. Εξάλλου, ο φαρμακοποιός Παύλος Μπουζιάνης είναι -σύμφωνα με πληροφορίες- ένα από τα νέα ονόματα που “παίζουν” για την ηγετική ομάδα της δημοτικής αρχής, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται να πάρει και κάποια θέση αντιδημάρχου.
Οσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις, σίγουρες θεωρούνται οι αντιδημαρχίες του Χρίστου Ριζά στον τομέα της Πολεοδομίας και του Ανδρέα Καραγιάννη στην Παραγωγή Εργων και πιθανώς στη Συντήρηση Υποδομών, ενώ ο Δημήτρης Μπούχαλης και ο Στέλιος Στασινόπουλος ακούγονται για την αντιδημαρχία Οικονομικών - με τον πρώτο πάντως να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες.
Τη θέση του αντιδημάρχου Διοικητικών φαίνεται τελικά να την καταλαμβάνει ο Νίκος Μπασακίδης. Θολό παραμένει ακόμα το τοπίο στην αντιδημαρχία Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Θεμάτων όπως και στην Καθαριότητα, χωρίς να αποκλείεται η γυναικεία παρουσία στην πρώτη.
Εξάλλου, τουλάχιστον 3 φέρονται να είναι οι “μνηστήρες” της θέσης του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, με τα ονόματα που ακούγονται να ανήκουν σε δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι την τρέχουσα δημοτική περίοδο κατέχουν είτε αντιδημαρχία είτε θέση προέδρου δημοτικής επιχείρησης - όπως ο Θανάσης Ηλιόπουλος, ο Κώστας Αθανασόπουλος, ο Δημήτρης Πολίτης και ο Ανδρέας Γουρδέας. Τα πράγματα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στις δημαιρεσίες της Κυριακής που τελικά προγραμματίστηκαν για τις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”.

Δ.Πλ.


NEWSLETTER