Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2013 18:14

Εξαγγελία επίσκεψης Πούτιν στη Σπάρτη

Γράφτηκε από την
Εξαγγελία επίσκεψης Πούτιν στη Σπάρτη

 

Τη Σπάρτη θα επισκεφθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την επόμενη άνοιξη, σύμφωνα με την εξαγγελία που έκανε ο...

 

Κάρολος Ανδριώτης, πρόεδρος του Ιδρύματος Ρωσοελληνικής Φιλίας "Ιωάννης Ανδριώτης", κατά την επίσκεψη που έκανε την περασμένη Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου, στη λακωνική πρωτεύουσα ο Ευγκένι Γιουρκόφ, πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ελλάδα.

Αυτό γνωστοποιεί ο Δήμος Σπαρτιατών με ανακοίνωσή του, στην οποία προστίθεται ότι ο Ρώσος διπλωμάτης -που είχε επισκεφθεί τη Σπάρτη και το καλοκαίρι- είχε με τον δήμαρχο Σπάρτης Σταύρο Αργειτάκο, “συνάντηση με αντικείμενο τη σύσφιξη των σχέσεων με τη Ρωσία” καθώς και “διεξοδική συζήτηση πρακτικών θεμάτων για την προώθηση των υψηλής ποιότητας λακωνικών αγροτικών προϊόντων, ενώ επεσήμανε ότι θα ακολουθήσει συνάντηση για θέματα τουρισμού”.

Στη συνάντηση, συνεχίζει η ανακοίνωση, συζητήθηκε επίσης η επικείμενη αδελφοποίηση του Δήμου Σπάρτης και της Περιφέρειας Βλαντιμίρ, σε επίπεδο εμπορικών συναλλαγών και τουρισμού, “όπως αποφασίστηκε την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, κατά τη συνάντηση του κ. Αργειτάκου με τον αναπληρωτή υπουργό Τουρισμού της Ρωσίας Ευγκένι Πισαρέβσκι και τον διευθυντή του Γραφείου του ΕΟΤ στη Μόσχα Πολύκαρπο Ευσταθίου”.

Από την πλευρά του ο κ. Γιουρκόφ, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, “εξέφρασε την πεποίθησή του ότι σύντομα τα λακωνικά αγροτικά προϊόντα θα είναι στα ράφια της Ρωσίας και ότι η αδελφοποίηση με την Περιφέρεια Βλαντιμίρ θα έχει και πρακτικό χαρακτήρα”.

 


NEWSLETTER