Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2011 16:44

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Τριφυλίας για τη συγκρότηση των επιτροπών

Γράφτηκε από την

Από τις διαδικασίες για την ανάδειξη προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου  και των επιτροπών που προβλέπονται από τον “Καλλικράτη” της Οικονομικής και της Ποιότητας Ζωής, αναδείχτηκαν δύο βασικά ζητήματα: Πρώτον, η αντιδημοκρατικότητα του νόμου και των εγκυκλίων  του υπουργείου Εσωτερικών και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την ουσιαστική συμφωνία και της ΝΔ και δεύτερον, η κατά γράμμα εφαρμογή του αντιδραστικού αυτού νόμου και των εγκυκλίων από τις δημοτικές παρατάξεις της πλειοψηφίας του κ. Κόλλια και της μείζονος μειοψηφίας του κ. Σωτηρόπουλου.
Ως προς το πρώτο, εμείς και προεκλογικά είχαμε καταγγείλει την αντιδραστικότητα αυτού του θεσμικού πλαισίου, που διέπει τη λειτουργία των νέων δήμων, της τοπικής διοίκησης , που ως προέκταση του κρατικού μηχανισμού, έρχεται να βοηθήσει την υλοποίηση των κεντρικών αντιλαϊκών πολιτικών αποφάσεων της κυβέρνησης.
Αλλοι έπιναν νερό στη δημοκρατικότητα αυτού του νόμου και στις μεγάλες τομές που επιφέρει προς όφελος των εργαζομένων, μέχρι να υφαρπάξουν την ψήφο τους. Αλλά και αυτοί που τον κατάγγελναν  ως γνήσιοι «αντικαλλικρατικοί» και «αντιμνημονιστές»,έρχονται σήμερα να τον εφαρμόσουν στην πράξη.
Ως προς το δεύτερο που είχε να κάνει με τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του δημοτικού συμβούλου της “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ”, Κουκούμη Σαράντου , στις υπό σύσταση επιτροπές , το θεωρούμε πολιτικά απαράδεκτο, να απαγορεύει εγκύκλιος και να γίνεται αποδεκτό και από τις δύο παρατάξεις, να θέσει υποψηφιότητα για επιτροπή του Δ.Σ., αν δεν πάρει έγκριση από τη μείζονα μειοψηφία.
Θεωρούμε ότι η καταγραφή των δυνάμεων πρέπει να γίνεται στο δημοτικό συμβούλιο και είναι πολιτικό το θέμα της εκπροσώπησης στις επιτροπές και όχι τεχνικής πλειοψηφίας στο εσωτερικό των μειοψηφιών.
Εμείς, παρόλο τον αποκλεισμό μας, κάναμε ξεκάθαρο ότι θα παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις των επιτροπών για να ενημερώνουμε τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της Τριφυλίας, που μετά και απ’ τις σημερινές εξελίξεις τους καλούμε να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και να συσπειρωθούν αποφασιστικά στην πάλη για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, που πάντα ήταν μονόδρομος για τα λαϊκά συμφέροντα, στην πάλη για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.
Δηλώνουμε ακόμα ότι όσες προσπάθειες αποκλεισμού και να κάνουν θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή, θα τους αποκαλύπτουμε.
Δεν θα φεισθούμε κόπους και θυσίες για την αναγέννηση και ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος, για την απόσπαση κάποιων κατακτήσεων σήμερα μέχρι την τελική νίκη.

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση Τριφυλίας


NEWSLETTER