Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014 14:41

Πίτα και απολογισμός από το Μανώλη Αγγελάκα

Γράφτηκε από την

"Το 2013 δουλέψαμε ως ομάδα και πετύχαμε πολλά", σημείωσε ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας, κατά τη χθεσινή κοπή της πίτας, στο κτήριο του πρώην ΕΛΚΕΠΑ, στην Ακτή Δυμαίων. Ο κ. Αγγελάκας επικεντρώθηκε σε έναν απολογισμό των δράσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τη χρονιά που πέρασε, αλλά και σε παρουσίαση των στόχων που έχουν τεθεί για το 2014.

 

Αρχικά ανέφερε ότι «παρά τη βαθιά κρίση που περνάει ο τόπος και που οδηγεί την κοινωνία στην πιο δύσκολη μεταπολεμικά εποχή και παρά τις επιβεβλημένες συνεχείς αλλαγές και μετασχηματισμούς στη δημόσια διοίκηση, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με τη συνεισφορά όλων των στελεχών της, κατάφερε το 2013 να παράγει σημαντικό έργο». Μεταξύ άλλων, κατέγραψε:

Τη μεταστέγαση υπηρεσιών της σε δημόσια κτήρια (έγινε στην Κέρκυρα και Σπάρτη, υλοποιείται στη ΔΕΣΕ/Πάτρα). Τη λειτουργία 12 υπηρεσιών μιας στάσης για τους αλλοδαπούς. Την παροχή εξοπλισμού στις υπηρεσίες της, όπως σύγχρονη μηχανοργάνωση στις υπηρεσίες γραφείων, 10 αυτοκίνητων τζιπ και εξειδικευμένων συστημάτων GPS στις Δασικές Υπηρεσίες. Τη λειτουργία της ομάδας ευρωπαϊκών προγραμμάτων (ήδη υλοποιεί το 1ο πρόγραμμα και έχει υποβάλει αιτήσεις για άλλα 4 προγράμματα). Την υλοποίηση δράσεων, όπως η κατεδάφιση αυθαιρέτων, η καταγραφή κληροδοτημάτων, η επιμόρφωση του προσωπικού, οι συναντήσεις με φορείς, η ενεργοποίηση των δομών της πολιτικής προστασίας, η προώθηση του προγράμματος κατάρτισης δασικών χαρτών, οι εγκρίσεις ΓΠΣ και ΣΧΟΟΑΠ (περισσότερα από 8 στην Πελοπόννησο και το ΓΠΣ Αγρινίου στη Δυτική Ελλάδα). Πράξεις κοινωνικής ευθύνης, όπως η ενίσχυση της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, αλλά και άλλες ενέργειες συμπαράστασης προς δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.

Παρουσιάζοντας τους στόχους που έχουν τεθεί για το 2014, που κυρίως είναι η ολοκλήρωση του έργου που ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά, αλλά και νέες πρωτοβουλίες, αναφέρθηκε: Στη λύση του κτηριακού ζητήματος στην Τρίπολη και τη Ζάκυνθο. Στην αξιολόγηση των δομών, στο νέο οργανόγραμμα της Αποκεντρωμένης και στην ανακατανομή του προσωπικού. Στην ενσωμάτωση των υπαλλήλων του πρώην ΤΑΣ και την κατανομή τους στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης. Στην υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που διεκδικούνται. Στην επίβλεψη της λειτουργίας των ΟΤΑ (Περιφέρειες - δήμοι) με πνεύμα συνεργασίας και τήρησης των νόμων. Και στην υλοποίηση των οδηγιών για τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών.

 

Στην κοπή της πίτας παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας - υποστράτηγος Αθανάσιος Ματσίκας, ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας - υποστράτηγος Παν. Γιαννακόπουλος, ο διοικητής της 5ης Περιφ. Διοίκησης Λιμενικού Πατρών - αρχιπλοίαρχος Ιάκωβος Σέργης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων Κώστας Χριστόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γ. Ρώρος, υπηρεσιακοί παράγοντες και πλήθος υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.