Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011 12:16

Ο Τατούλης σε συνεταιριστικής σύσκεψη στη Σκάλα

Γράφτηκε από την

Επίσκεψη στα γραφεία του ΑΣΕ Σκάλας πραγματοποίησε την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη κ. Ντία Τζανετέα και τον Πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου κ. Γιώργο Πουλοκέφαλο.
Παρόντες στην εν λόγω συνάντηση ήταν: οι βουλευτές ΝΔ Λακωνίας κκ. Αθανάσιος Δαβάκης και Γρηγόρης Αποστολάκος,  ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης - συνεπικουρούμενος από τους αντιδημάρχους και το δημοτικό συμβούλιο, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Θεόδωρος Σαρρής, ο προϊστάμενος του Υποκ/τος ΕΛΓΑ Τρίπολης κ. Ανδρέας Μανέτας, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Τζανέτος Καραμίχας, ο πρόεδρος και το ΔΣ του ΑΣΕ Σκάλας, καθώς επίσης εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων από την περιφέρεια Δήμων Ευρώτα και Μονεμβασίας.
Σκοπός της ανωτέρω σύσκεψης ήταν η αποτύπωση της πραγματικής ζημίας, ως αποτέλεσμα του πρόσφατου παγετού που έπληξε την ευρύτερη περιοχή, ενώ -ομόφωνα-  εκφράστηκε η κοινή επιθυμία, τόσο από την πλευρά του ΕΛΓΑ όσο και των λοιπών συμμετεχόντων, για την καταβολή αποζημίωσης στους πληγέντες αγρότες.
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε ότι, στο άμεσο μέλλον, ο Δήμος Ευρώτα θα φιλοξενήσει μια μεγάλη σύσκεψη, αντικείμενο της οποίας θα είναι η ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική), παρουσία όλων των αρμοδίων φορέων, οργανώσεων της Πελοποννήσου και πιθανότατα του ιδίου του Πρωθυπουργού.  
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ευρώτα, εξέφρασε την πάγια και σταθερή θέση του, ως προς το ζήτημα καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες της περιοχής, χαρακτηρίζοντας την οικονομική στήριξη των αγροτών <<μονόδρομο>>, ενόψει μάλιστα της γενικότερης δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.
Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι, θα συμμετέχει στη διαμόρφωση της νέας ΚΑΠ και προς τούτο, όρισε -βάσει των προβλεπόμενων από την Πολιτεία- αρμόδιο αντιδήμαρχο για τα ζητήματα αγροτικής ανάπτυξης τον κ. Ηλία Παναγιωτακάκο, συνεπικουρούμενο από το δημοτικό σύμβουλο κ. Σωτήριο Μένεγα.


Από το Γραφείο Τύπου της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Σκάλας


NEWSLETTER