Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2014 12:31

Παράδοση - παραλαβή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Παράδοση - παραλαβή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου

Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα έγινε χθες το μεσημέρι στην Πάτρα η τελετή παράδοσης-παραλαβής του απερχόμενου γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα στο διάδοχό του Γιώργο Διδασκάλου.

Ο κ. Αγγελάκας, στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του, έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου που επιτεύχθηκε στο χρονικό διάστημα που υπηρέτησε ως γενικός γραμματέας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, κυρίως στους τομείς: της μεταστέγασης υπηρεσιών σε δημόσια κτήρια, της λειτουργίας υπηρεσιών μιας στάσης για τους αλλοδαπούς, της λειτουργίας της ομάδας ευρωπαϊκών προγραμμάτων, της κατεδάφισης αυθαιρέτων, της καταγραφής των κληροδοτημάτων, της υλοποίησης του ΕΣΠΑ και της προώθησης των σχέσεων της πανεπιστημιακής με την επιχειρηματική κοινότητα, καθώς και με τους πόλους καινοτομίας και έρευνας. «Φεύγω μετά από 18 μήνες από την Πάτρα με τις πιο γλυκές αναμνήσεις και έχοντας κάνει μόνο φίλους. Θα είμαι στο πλευρό σας όποτε με χρειαστείτε», κατέληξε ο κ. Αγγελάκας.

Ο κ. Διδασκάλου, αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τιμή που του έκανε να τον τοποθετήσει στη θέση του γενικού γραμματέα, ανέφερε ότι αναλαμβάνει αυτή τη νευραλγική θέση σε μια ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα μας περίοδο. Στη συνέχεια, ανέπτυξε εν συντομία τους άξονες και τους κύριους στόχους της πολιτικής που πρόκειται να ακολουθήσει, καταλήγοντας: «Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση κάνει και θα συνεχίσει να κάνει πράξη τη βούληση της κυβέρνησης, αλλά και την επιθυμία όλων μας "Ελλάδα να μην είναι μόνο η Αθήνα". Με τις όλο και πιο πολύ διευρυνόμενες αρμοδιότητές της, καθώς και τη στελέχωσή της από εξειδικευμένο και άριστα καταρτισμένο δυναμικό, θα είναι κοντά στους πολίτες της επικράτειάς της, από τα Διαπόντια νησιά μέχρι το Ταίναρο».

 

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο γενικός γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης Ανδρέας Κατσανιώτης, οι βουλευτές Θανάσης Νταβλούρος και Ανδρέας Μαρίνος, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος αυτοδιοικητικών και υπηρεσιακών παραγόντων. 


NEWSLETTER