Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2014 16:17

67 επιμορφωτικά προγράμματα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου

Γράφτηκε από την

Εξήντα επτά πιστοποιημένα επιμορφωτικά προγράμματα για υπαλλήλους των φορέων του Δημοσίου, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου υλοποίησε το 2013, το Αυτοτελές Τμήμα Εκπαίδευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τα 53 έγιναν στη Δυτική Ελλάδα, τα 11 στην Πελοπόννησο και 3 στα Ιόνια Νησιά και τα παρακολούθησαν 1.522 στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης.

 Αναλυτικά: Στη Δυτική Ελλάδα υλοποιήθηκαν 53 επιμορφωτικά προγράμματα (52 στην Πάτρα και 1 στον Πύργο), με 27 διαφορετικούς τίτλους, στα οποία επιμορφώθηκαν 1.199 εκπαιδευόμενοι, σε 2.129 ώρες επιμόρφωσης. Στην Πελοπόννησο υλοποιήθηκαν 11 επιμορφωτικά προγράμματα (7 στην Τρίπολη και 4 στην Καλαμάτα), με 7 διαφορετικούς τίτλους, στα οποία επιμορφώθηκαν 249 εκπαιδευόμενοι, σε 528 ώρες επιμόρφωσης. Στα Ιόνια Νησιά υλοποιήθηκαν 3 επιμορφωτικά προγράμματα (2 στην Κέρκυρα και 1 στο Αργοστόλι), στα οποία επιμορφώθηκαν 74 εκπαιδευόμενοι, σε 140 ώρες επιμόρφωσης.

 

Επιπλέον, το Αυτοτελές Τμήμα Εκπαίδευσης  συμμετείχε στη διοργάνωση τριών ημερίδων, δύο στην Πάτρα και μία στην Τρίπολη. Σχετικά, δε, με τον προγραμματισμό των επιμορφωτικών προγραμμάτων του α΄ εξαμήνου του 2014 υπάρχει ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκηση (ΕΚΔΔΑ) -σχετικός σύνδεσμος υπάρχει στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης-, από όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται και να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.