Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 21:07

Συμπέρασμα της συνάντησης Αποστολόπουλου - Νίκα: Μόνο μικροαλλαγές στο ΓΠΣ και όχι στη Βέργα

Γράφτηκε από την
Συμπέρασμα της συνάντησης Αποστολόπουλου - Νίκα: Μόνο μικροαλλαγές στο ΓΠΣ και όχι στη Βέργα

Μικρές είναι οι αλλαγές που μπορεί να γίνουν στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Καλαμάτας, και όχι στην περιοχή της Βέργας η οποία χαρακτηρίστηκε ως ημιορεινή. Εκεί δεν μπορεί να γίνει τροποποίηση. Αυτό είναι σύμφωνα με πληροφορίες μας το αποτέλεσμα της συνάντησης του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα με τον υπερπεριφερειάρχη Τ. Αποστολόπουλο, παρά τη συγκρατημένη αισιοδοξία την οποία εξέφρασε χθες το μεσημέρι ο πρώτος. Με δεδομένο αυτό, φαίνεται ότι ένα πλήθος ιδιοκτητών στην περιοχή της Βέργας δεν μπορεί να οικοδομήσει ούτε… αγροικία.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι -σύμφωνα με τα όσα ελέχθησαν κατά τη συνάντηση- τροποποίηση μπορεί να γίνει μόνον εφόσον ο δήμος ζητήσει να επιστραφεί η μελέτη προκειμένου να υποβληθεί καινούργια. Κάτι τέτοιο βεβαίως χρειάζεται χρήμα, αλλά και χρόνο για την τελική επικύρωση του ΓΠΣ.
Ο κ. Αποστολόπουλος θα βρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα στην Καλαμάτα όπου θα γίνει νέα συζήτηση, όμως οι όποιες αλλαγές γίνουν δεκτές θα είναι μικρές - και εφόσον το επιτρέπουν οι προβλέψεις της μελέτης. Πρέπει να σημειωθεί ότι προς έγκριση ουσιαστικά υπάρχει η μελέτη που είχε κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς κατά περίεργο τρόπο οι αλλαγές που ψήφισε το Σώμα δεν ενσωματώθηκαν σε αυτή, αλλά τη συνοδεύουν ως… παράρτημα.


NEWSLETTER