Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014 15:19

"Μασάζ" στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα Βουδούρη

Γράφτηκε από τον

Την προσπάθεια να καμφθούν οι αντιδράσεις στη Μεσσηνία, για την επιλογή του Οδυσσέα Βουδούρη ως υποψηφίου περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προχθές το βράδυ, στη Συνέλευση Πόλης της Καλαμάτας, όπου το κυριότερο θέμα ήταν οι εκλογές στο δήμο και η επιλογή του υποψηφίου δημάρχου - επικεφαλής του "Δικτύου Ενεργών Πολιτών", παραβρέθηκε ο Πέτρος Καλκανδής, κεντρικό στέλεχος, υπεύθυνος για την Πελοπόννησο.
Ο κ. Καλκανδής εξήγησε το σκεπτικό της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα Βουδούρη, για το εγχείρημα της διεύρυνσης σε 3 Περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Πελοπόννησος. Παρατήρησε ότι και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει να δοθεί μια πολιτική μάχη, πως τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συσπειρωθούν και να κοιτάξουν μπροστά μέσα από μια προσπάθεια ευρύτερου ανοίγματος στην κοινωνία και σε άλλους πολιτικούς χώρους. Ενημέρωσε, επίσης, ότι οι οργανώσεις, η βάση του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσει, θα έχει τον κυρίαρχο λόγο για την επιλογή των αντιπεριφερειαρχών.
Οι αντιδράσεις κατά Βουδούρη από παριστάμενα μέλη παρέμειναν, όμως καταγράφηκε και μια τάση να καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις και να βελτιωθεί η κατάσταση σχετικά με την υποψηφιότητα Βουδούρη, μπρος στην ανάγκη να διεκδικηθεί στα ίσα η Περιφέρεια.