Σάββατο, 01 Μαρτίου 2014 07:46

Δεν κάνει πίσω ο Μαν. Μάκαρης

Γράφτηκε από τον
Δεν κάνει πίσω ο Μαν. Μάκαρης

Tην υποψηφιότητα του γιατρού Μανώλη Μάκαρη για το Δήμο Καλαμάτας αξιολόγησε θετικά η Συντονιστική Επιτροπή του "Δικτύου Ενεργών Πολιτών", ενώ ο ίδιος διαψεύδει κατηγορηματικά στην "Ε" τις φήμες πως θα κάνει πίσω και θα ενταχθεί ως σύμβουλος σε άλλες δημοτικές παρατάξεις.

Ειδικότερα, η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής εκφράστηκε θετικά για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, εκτιμώντας ότι σηματοδοτεί το άνοιγμα του "Δικτύου" στην κοινωνία και σε συνεργασίες με άλλους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους.

Την τελική απόφαση για την επιλογή του Μαν. Μάκαρη ως υποψηφίου δημάρχου αναμένεται να πάρει το "Δίκτυο" την ερχόμενη Τετάρτη σε ανοιχτή συνέλευση. Πάντως, στη Συντονιστική Επιτροπή δεν έλειψαν οι διαφωνίες για τη στήριξη στην υποψηφιότητα Μάκαρη.

Με δήλωσή του στην "Ε" ο κ. Μάκαρης διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες που κυκλοφορούν ότι προσέγγισε πολιτικό κόμμα και συζητάει να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με άλλη δημοτική παράταξη της Καλαμάτας. Τονίζει ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής ανεξάρτητου ευρύτατου ψηφοδελτίου, με στήριξη από το "Δίκτυο", το ΣΥΡΙΖΑ και άλλα πολιτικά κόμματα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, την υποψηφιότητα Μάκαρη καλοβλέπουν κι ενδέχεται να στηρίξουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε δήλωσή του την περασμένη εβδομάδα ο Μαν. Μάκαρης είχε σημειώσει: «Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω την τοπική κοινωνία για την θετική υποδοχή που επεφύλαξε στην προταθείσα από το "Δίκτυο Ενεργών Πολιτών" ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου για τον Δήμο Καλαμάτας. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα, αλλά ταυτόχρονα είναι γεγονός ενθαρρυντικό για το μέλλον του τόπου μας. Οι πολιτικά συνειδητοποιημένοι συμπολίτες μας πλέον απορρίπτουν τις προτάσεις που σχεδιάζονται στα κομματικά γραφεία και επιλέγουν ανεξάρτητες υποψηφιότητες ανθρώπων καταξιωμένων από την ίδια την κοινωνία. Οι κομματικές παρατάξεις καλούνται να υπερβούν τις πάγιες τακτικές και να στηρίξουν την ετυμηγορία της κοινωνίας τόσο για την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και για την κεντρική πολιτική σκηνή».

Γ.Σ.


NEWSLETTER