Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011 02:47

Συνάντηση Νίκα με Καρέλια για διατηρητέο Πλεματιά - Βογόπουλου

Γράφτηκε από την

Συνάντηση με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα είχε χθες η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Βίκυ Καρέλια με σκοπό να συζητήσουν για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης του διατηρητέου Πλεματιά - Βογόπουλου, που βρίσκεται στην οδό Σταδίου και το οποίο έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Καλαμάτας στο Λύκειο Ελληνίδων για τη δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου. Η κ. Καρέλια, αφού παρουσίασε στον κ. Νίκα τα αρχιτεκτονικά σχέδια του κτηρίου, τον ενημέρωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί η μηχανολογική και η στατική μελέτη, ενώ ήδη έχει ανατεθεί σε μουσειολόγο η οργάνωση του μουσείου. Παράλληλα έγινε γνωστό ότι το φωτισμό θα τον επιμεληθεί ο ίδιος μελετητής με το Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας. Οσον αφορά τον προϋπολογισμό, αυτός ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 670.000 ευρώ αφορούν την κατασκευή, χρήματα τα οποία ακόμα γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστούν μέσω επαφών που έχει ήδη ξεκινήσει προσωπικά η κ. Βίκυ Καρέλια.

Ο κ. Νίκας από την πλευρά του χαρακτήρισε το Λύκειο Ελληνίδων ως “ανάχωμα για την αντιμετώπιση της κρίσης”, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί προσωπικά στην κ. Καρέλια τα καλύτερα για την καπνοβιομηχανία, “που έχει βοηθήσει χιλιάδες οικογένειες με τις θέσεις εργασίας”.

Παρούσες στην συνάντηση ήταν επίσης η αντιπρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Σύλβια Κουτουμάνου και το μέλος του Δ.Σ. Ελένη Βασιλάκη - Κανάκη.

 

Δ.Πλ.