Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014 11:43

Φούρκας, Σωτηρόπουλος και Τσιγκούνης κατά Τατούλη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Φούρκας, Σωτηρόπουλος και Τσιγκούνης κατά Τατούλη

 

Σκληρή ανακοίνωση με την οποία τάσσονται κάθετα αντίθετοι με τη στήριξη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στις επερχόμενες εκλογές από τη Νέα Δημοκρατία εξέδωσαν τρία έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη της Πελοποννήσου επικρίνοντας μάλιστα έντονα τη στάση στελεχών του κόμματος γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

 

Με ανακοίνωσή τους ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην νομάρχης Αργολίδας Βασίλης Σωτηρόπουλος, ο πρώην νομάρχης Λακωνίας Κώστας Φούρκας και ο πρώην δήμαρχος Λεωνιδίου Δημήτρης Τσιγκούνης μεταξύ άλλων σημειώνουν :

"Τον τελευταίο χρόνο ήταν εμφανής και απαράδεκτη η τακτική στελεχών της Ν.Δ. ακόμα και υπουργών  που στήριζαν και προπαγάνδιζαν υπέρ του κ. Τατούλη. Δεν γνωρίζουμε αν το έκαναν αυτό, διότι είχαν εκτιμήσει το σπουδαίο του έργο στην Πελοπόννησο ή διότι ήταν το αγαπημένο παιδί των ΜΜΕ και άλλων πολιτικοοικονομικών κύκλων και ήθελαν να υποβάλουν σε αυτούς τα διαπιστευτήριά τους!!".

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Νέα Δημοκρατία δεν εκπροσωπείται!

Τυχοδιωκτικές και καιροσκοπικές πολιτικές οδηγούν σε κρίση.

"Οι Νεοδημοκράτες της Πελοπννήσου ζουν μεγάλες πολιτικές στιγμές. Χαίρονται επειδή μόνο το κόμμα μας και μόνο στην Περιφέρειά μας, υλοποιεί τις διακηρύξεις του περί αδέσμευτης, ανεξάρτητης, κομματικά ακηδεμόνευτης τοπικής Αυτοδιοίκησης και ότι δεν δίνει χρίσματα, αλλά στηρίζει υποψηφίους ανεξάρτητους με ευρύτερη κοινωνική αποδοχή.

Η υποκρισία των διακηρύξεων σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια !

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι βασικός θεσμός της δημοκρατίας και η δημοκρατία στηρίζεται στην ύπαρξη και τη λειτουργία των κομμάτων.

Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση σημαίνει ότι οι εκπρόσωποί της πρέπει να λειτουργούν χωρίς διακρίσεις με διαφάνεια, ισονομία και ορθολογικό προγραμματισμό. Δεν σημαίνει κατάργηση κομμάτων ή εκπροσώπων οι οποίοι ενδιαφέρονται για την πολιτική και είναι ενεργά κομματικά στελέχη. 

Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας Ματέο  Ρέντσι  έγινε πρωθυπουργός της Ιταλίας. Για μερικούς δικούς μας «πολιτικολογούντες διανοούμενους»  δεν θα ήταν ένας καλός δήμαρχος, αλλά ένας καλός κομματάρχης! 

Τον πολιτικό κομματικό προσδιορισμό των υποψηφίων τον δίνει κυρίως ο πολιτικός αντίπαλος, αν αποφεύγουν οι ίδιοι να αυτοπροσδιοριστούν ή ετεροπροσδιορίζονται. 

Ποιος δεν γνωρίζει ότι ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης ανήκει στον κεντροαριστερό χώρο και ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος στον κεντροδεξιό χώρο και ότι στηρίζονται αμφότεροι ανοιχτά από τους κομματικούς τους σχηματισμούς. Η προπαγάνδα όμως βαπτίζει τον κ. Καμίνη  ως υπερκομματικό ανεξάρτητο ενώ τον κ. Σπηλιωτόπουλο ως γνήσιο κομματικό υποψήφιο. Αυτού του είδους οι πολιτικές τακτικές υποβιβάζουν την νοημοσύνη των πολιτών και πρέπει να εκλείψουν. 

  Στην Πελοπόννησο οι «αρμόδιοι»  της Νέας  Δημοκρατίας ακολουθώντας παρελκυστική τακτική με διάφορα προσχήματα και επιχειρήματα κατώτερα των περιστάσεων και της ιστορίας της Νέας Δημοκρατίας έχουν προκαλέσει σύγχυση και οργή στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας.

Πώς φθάσαμε όμως δύο μήνες προ των εκλογών η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο να μην έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, αλλά να λειτουργεί με διαρροές εγκύρων κομματικών κύκλων και δημοσιογραφικών που επιτείνουν την δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων της και  όχι μόνον ; 

Οι κομματικοί «αρμόδιοι» υπέδειξαν ονόματα στελεχών για δημοσκοπήσεις, τα οποία δεν ενδιαφέρονται για την Αυτοδιοίκηση και είχαν εκφράσει δημοσίως την απροθυμία τους. Οι «αρμόδιοι» δεν επιδίωξαν ειλικρινά δημοσκοπήσεις για επιλογή προσώπων, αλλά για αποκλεισμούς προσώπων και να ενισχύσουν την δική τους πολιτική τακτική, είτε για λόγους ιδιοτέλειας, είτε για λόγους πολιτικής ανωριμότητας.

Από το Φθινόπωρο του 2013 ανακοίνωναν διαβουλεύσεις με στελέχη της Περιφέρειας για να καταλήξουν  στην επιλογή προσώπων και στην προεκλογική τακτική. Οι διαβουλεύσεις αυτές θα έπρεπε, ως ανακοίνωναν, να τελειώνουν τον Δεκέμβριο ώστε τον Ιανουάριο του 2014 να ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις. 

Δεν γνωρίζουμε αν έγιναν και με ποίους έγιναν διαβουλεύσεις. Διέδιδαν επίσης ότι αναζητούν «ηχηρά ονόματα» με μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Δεν γνωρίζουμε αν αναζήτησαν «βεντέτες»  στο χώρο του ποδοσφαίρου ή και του θεάτρου. Υπάρχουν και στην Ελλάδα  Πέπε Γκρίλο.

Τελευταία πληροφορηθήκαμε ότι διαπραγματεύονται με τον κ. Τατούλη τον αριθμό και τα ονόματα των Αντιπεριφερειαρχών !

«Μηδίσαντες»  υπήρχαν  και υπάρχουν αλλά να δούμε ποίοι φιλοδοξούν να διακριθούν και με αυτήν την ιδιότητα.

Τον τελευταίο χρόνο ήταν εμφανής και απαράδεκτη η τακτική στελεχών της Ν.Δ. ακόμα και υπουργών  που στήριζαν και προπαγάνδιζαν υπέρ του κ. Τατούλη. Δεν γνωρίζουμε αν το έκαναν αυτό, διότι είχαν εκτιμήσει το σπουδαίο του έργο στην Πελοπόννησο ή διότι ήταν το αγαπημένο παιδί των ΜΜΕ και άλλων πολιτικοοικονομικών κύκλων και ήθελαν να υποβάλουν σε αυτούς τα διαπιστευτήριά τους !!

Έτσι η Νέα Δημοκρατία της Ανεξάρτητης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των «αξιών και των αξίων» βρήκε στο πρόσωπο του κ. Τατούλη την ουσιαστική και συμβολική έκφραση των διακηρύξεών της με καθυστέρηση τεσσάρων ετών.

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαράς θα πρέπει να ζητήσει εξηγήσεις για τον χειρισμό των θεμάτων της Αυτοδιοίκησης στην Πελοπόννησο.

Σε μια εποχή κρίσιμη για τη χώρα μας όπου το χάσμα μεταξύ πολιτικών και πολιτών βαθαίνει, τέτοιες πολιτικές τυχοδιωκτικές, καιροσκοπικές και έξω από κάθε ηθικοπολιτική δέσμευση και δεοντολογία οδηγούν σε κρίσεις  που δύσκολα ελέγχονται.

 Οι Νεοδημοκράτες στην Πελοπόννησο αδυνατούν να κατανοήσουν αυτού του είδους τις συναλλαγές και αν αυτές εξυπηρετούν τα συμφέροντα του δημοσίου ή αν επιβάλλονται από άλλους κύκλους για την προστασία κυρίως των δικών τους συμφερόντων.

Κάποιος αρμόδιος θα πρέπει να μας εξηγήσει αυτήν την πολιτική και σε τι αποβλέπει.

Το ερώτημα παραμένει γιατί η Νέα Δημοκρατία εγκατέλειψε την Πελοπόννησο;"       

 

11 Μαρτίου 2014

Βασίλειος Σωτηρόπουλος   Περιφ.Σύμβουλος  τ.Νομάρχης Αργολίδος

Κων/νος Φούρκας τ. Νομάρχης Λακωνίας

Δημήτρης Τσιγκούνης τ.Δήμαρχος Λεωνιδίου

Σχόλια  

+1 # Papadopoulou Maria 13-03-2014 17:58
Πάντα τα βέλη εκ των έσω πληγώνουν περισσότερο. Γιατί άλλο είναι να σε εγκαταλείπουν οι «πράσινοι σύντροφοι», Πέτρο μου, κι άλλο να μιλούν για τυχοδιώκτες και καιροσκόπους, οι παραδοσιακοί «γαλάζιοι» του Μοριά.
Η αλήθεια είναι πως όσα έχουν πάθει τα τελευταία 3,5 χρόνια δεν χωνεύονται με τίποτα. Το 2010 σε είδαν να τους χτυπάς κάτω απ΄ τη ζώνη, βάφοντας «πράσινη» την Πελοπόννησο και στέλνοντάς τους στην… συνταξιοδότηση. Και σήμερα που το «πράσινο» ξεθώριασε, πάλι εσένα βλέπουν να πουλάς γαλάζιες χάντρες στους ιθαγενείς. Είναι να μην Φουρκίζονται;…
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
+1 # Papadopoulou Maria 13-03-2014 18:05
Φουρκισμένοι οι άνθρωποι, δεν τσιγκουνεύονται σε… φιλοφρονήσεις. Δεν βλέπω Σωτηρία για τον Τατούλη.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
+1 # ΒΑΓΓΕΛΗΣ13 14-03-2014 08:17
Ωχ, αρχίζει να σφίγγει ο κλοιός γύρω απ΄ τον Πετράν της Πελοποννήσου, ή μου φαίνεται. Τρεις που γνωρίζουν πολλά παραπάνω απ΄ τον απλό κοσμάκη όχι μόνο μιλάνε, αλλά τώρα τα γράφουν κιόλας. Ως γνωστόν τα γραπτά μένουν και καμιά φορά τραβάνε και… αδιάκριτα εισαγγελικά βλέμματα.
Γιατί μην μου πείτε ότι αν διαβάσει κάποιος για τους «Μηδίσαντες»… ή για συναλλαγές που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του δημοσίου, αλλά ιδιωτικά συμφέροντα, μπορεί να τα περάσει έτσι.
Όσο πυκνώνει η συζήτηση τόσο κάποιοι θα χάνουν τον ύπνο τους. Ετσι είναι αυτά και συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες…
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER