Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014 22:11

Ο Διδασκάλου στη Λακωνία: "Το κράτος είναι εδώ"

Γράφτηκε από την

"Το κράτος είναι εδώ και θα εφαρμόσει το νόμο", είπε σήμερα στη Σπάρτη ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργος Διδασκάλου, μετά από σύσκεψη για αντιμετώπιση της έντονης παραβατικότητας των τσιγγάνων στον οικισμό Αμυκλών της Σπάρτης και στην ευρύτερη περιοχή.

 

Παρόντες στη σύσκεψη, υπό την προεδρία του κ. Διδασκάλου, ήταν ο δήμαρχος Σπάρτης Σταύρος Αργειτάκος, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Λακωνίας Γεώργιος Μαρουδάς, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Σπάρτης, της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας και της Κτηματικής Υπηρεσίας, καθώς και εκπρόσωποι των κατοίκων της περιοχής.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Διδασκάλου δήλωσε:  «Δρομολογήσαμε το συντονισμό των ενεργειών για την πλήρη αποκατάσταση της νομιμότητας και την επικράτηση κλίματος ηρεμίας και κοινωνικής ειρήνης στην περιοχή. Το κράτος είναι εδώ και θα εφαρμόσει το νόμο. Είμαστε σε συνεχή συνεργασία με το δήμο και τα αρμόδια υπουργεία, μέχρι την οριστική εξάλειψη του φαινομένου». 

 

Νωρίτερα, ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης είχε συναντηθεί στη Σπάρτη με την αντεισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Γαβρίλη, την αντιπεριφερειάρχη κ. Τζανετέα και το μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο (φωτό) , από τον οποίο ενημερώθηκε για το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη.