Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011 17:35

Μέτρα για την ενίσχυση των εσπεριδοκαλλιεργητών

Γράφτηκε από την

Η παράταξή μας στη σύσκεψη της Περιφέρειας που έγινε προ ημερών στην Τρίπολη ανέδειξε με ένταση τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τη φετινή χρονιά οι εσπεριδοκαλλιεργητές με συνέπεια να έχει καταρρεύσει το εισόδημά τους.
Καταγγείλαμε τις εξευτελιστικές τιμές που παίρνουν οι παραγωγοί, την έλλειψη των ελεγκτικών μηχανισμών και την εφαρμογή των εναρμονισμένων πρακτικών από τους βιομηχάνους χυμών εις βάρος των παραγωγών.
Είμαστε αλληλέγγυοι σε όλα τα αιτήματα των εσπεριδοκαλλιεργητών της Αργολίδας και της Λακωνίας αλλά και όλης της Πελοποννήσου και ζητάμε να ληφθούν άμεσα μέτρα προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε να ενισχυθεί το εισόδημα των παραγωγών.
Επιβάλλεται να ενταθούν οι έλεγχοι στους βιομηχάνους χυμών για τις τιμές που προσφέρουν στους παραγωγούς και οι έλεγχοι στους τόπους παραγωγής και στους συνοριακούς σταθμούς.
Ήδη είναι πολύ αργά, η παραγωγή έχει υποβαθμιστεί λόγω των καιρικών συνθηκών και οι εσπεριδοκαλλιεργητές είναι σε απόγνωση γιατί δεν μπορούν να επιβιώσουν με τις τιμές που έχει το προϊόν.
Τώρα λοιπόν μέτρα και όχι ατέρμονες συζητήσεις.

20 Ιανουαρίου 2011

Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»

Θανάσης Πετράκος


NEWSLETTER