Σάββατο, 10 Μαΐου 2014 16:14

Συντονισμός δράσεων για δασικές πυρκαγιές στην Πελοπόννησο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συντονισμός δράσεων για δασικές πυρκαγιές στην Πελοπόννησο

Ο συντονισμός των δράσεων των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, κατά την προσεχή αντιπυρική περίοδο, ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Τρίπολη, υπό την προεδρία του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργου Διδασκάλου και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων.

 

Στην εισήγησή του ο κ. Διδασκάλου, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι:  Πρόθεση της κυβέρνησης αποτελεί η μέγιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων όλων των υπηρεσιών και των εμπλεκομένων φορέων, καθώς και η απόλυτη συνεργασία μεταξύ τους, για την πρόληψη και καταστολή των δασικών πυρκαγιών. 

Για φέτος κατανεμήθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό το ποσό των 18,4 εκατομμυρίων ευρώ στους ΟΤΑ της χώρας για έργα πυροπροστασίας, εκ των οποίων τα 4.182.100 ευρώ αφορούν τους ΟΤΑ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (2.020.500 ευρώ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Ενισχύεται το έμψυχο δυναμικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών με 225 νέους, μόνιμους πυροσβέστες, των οποίων η εκπαίδευση ήδη ολοκληρώθηκε και με την πρόσληψη 1.500 εποχικών, ενώ εμπλουτίζεται η Πυροσβεστική με νέα οχήματα, ανανεώνοντας το στόλο της κατά 12 - 14%. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στους Χώρους Ανεξέλεγκτης Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) και κυρίως στις παρεμβάσεις αποκατάστασης τους, που πρέπει να γίνουν σ’ αυτούς από τους ΟΤΑ, ενόψει και της θερινής περιόδου.

 

Το σχεδιασμό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών για την αντιπυρική περίοδο 2014 παρουσίασαν ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Π.Υ. Διοικήσεων Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων - υποστράτηγος Ιωάννης Καρατζιάς και ο διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Π.Υ. Πελοποννήσου - αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER