Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2014 10:07

Ζερμπίσια - Κεφαλληνού - Ρευματιά: Οδεύουν προς το Δήμο Οιχαλίας

Γράφτηκε από τον
Ζερμπίσια - Κεφαλληνού - Ρευματιά: Οδεύουν προς το Δήμο Οιχαλίας

Ομόφωνη απόφαση αποδοχής για την ένταξη των Τοπικών Κοινοτήτων Ζερμπισίων - Κεφαλληνού - Ρευματιάς στο Δήμο Οιχαλίας, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο προχθές το βράδυ.

Ομόφωνη, σύμφωνη γνώμη για την αποχώρηση των τριών χωριών έχει εκφράσει και το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, στο δήμο που ανήκουν με τη λειτουργία του "Καλλικράτη" από το 2011.
Το αίτημα των τριών χωριών παρουσίασε στο Δ.Σ. ο Βαγγέλης Κάψιας, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιθώμης, με καταγωγή από τη Ρευματιά. «Το αίτημα είναι παλιό, το είχαμε συζητήσει από την εποχή του "Καποδίστρια" στο Δήμο Ιθώμης» είπε ο κ. Κάψιας και σημείωσε: «Γιατί να ανήκουμε σε δήμο που απέχουμε 40 χιλιόμετρα και όχι σε αυτόν που απέχουμε 10 - 15 χιλιόμετρα; Οι καθημερινές μας συναλλαγές γίνονται εδώ, στο Μελιγαλά, την έδρα του Δήμου Οιχαλίας. Εδώ τελειώσαμε το σχολείο και εδώ έρχονται τα λιγοστά παιδιά των χωριών μας». Ενημέρωσε ότι «ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης κρατούσε το αίτημά μας στο συρτάρι του και δεν το πήγαινε για συζήτηση στο Συμβούλιο» και παρατήρησε: «Στα τέλη Μαρτίου για να μη χαθούν ψήφοι από τα χωριά μας το συζήτησαν τελικά και είχαμε ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Μεσσήνης. Μας έλεγαν ότι θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου και για άλλα χωριά. Το πρώτο βήμα έχει γίνει. Από σας εξαρτάται το δεύτερο και η προσπάθειά μας να ενταχθούμε στο δήμο σας».
Ο πρόεδρος των Ζερμπισίων Δημήτρης Κλεφτόγιαννης επεσήμανε ότι «για μας οι ασκοί του Αιόλου έχουν ανοίξει, αλλά θα γυρίσουμε εδώ, παρά τους ασκούς, όπως ο Οδυσσέας στην Ιθάκη».
Στη συζήτηση του θέματος παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της Ρευματιάς Παναγιώτης Νέζης.
Η απόφαση του Δ.Σ. Οιχαλίας ήταν ομόφωνα θετική. Οπως επισημάνθηκε θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και συνεχής πίεση, ώστε το αίτημα να γίνει πραγματικότητα και αποδεκτό από την Πολιτεία.


NEWSLETTER